Διασκέδαση

Από το «Δρ. Ζιβάγκο» και το «Μια Υπέροχη Ζωή» ως τη «Λάμψη», δείτε πώς φτιάχνεται το χιόνι (εκεί που δεν υπάρχει).

today5 Δεκεμβρίου, 2015

Background
share close

Στον κινηματογράφο, όταν δεν υπάρχει χειμώνας κάποιος πρέπει να τον δημιουργήσει από το μηδέν. Μάθετε πώς!

Το να στηθεί ένα χειμωνιάτικο σκηνικό σε μια ταινία – με το χιόνι και τις παγωμένες σκεπές και τα όλα του – δεν ήταν και το απλούστερο πράγμα στον κόσμο. Για την ακρίβεια, ήταν σωστός εφιάλτης για την παραγωγή, καθώς δεν ήταν εύκολο να γυρίσεις μέσα σε πραγματικό παγετό (ή πολύ περισσότερο να τον βρεις και να συμφωνεί το σύμπαν της ταινίας).

Προτού να βρεθεί η εύκολη, αν και πάλι όχι τέλεια, λύση των ψηφιακών εφέ, πάμπολλες ταινίες κατά τις περασμένες δεκαετίες, μεταξύ των οποίων αρκετές κλασσικές όπως  «Μια Υπέροχη Ζωή» (1946) του Φρανκ Κάπρα,  «Ο δρ. Ζιβάγκο» (1965) του Ντέιβιντ Λιν και «Η λάμψη» (1980) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Η ταινία του Λιν συγκεκριμένα, παρότι εκτυλίσσεται στη Ρωσία, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει γυρίσματα στη Μαδρίτη – και μάλιστα μες στο κατακαλόκαιρο – εξαιτίας της άρνησης του Κρεμλίνου να δώσει σχετική άδεια στην τότε Σοβιετική Ένωση. Πώς, λοιπόν, φτιάχνει κανείς χιονισμένο τοπίο εκεί όπου δεν υπάρχει;

Το παρακάτω, κατατοπιστικό βίντεο από το British Film Institute έρχεται να λύσει απορίες και να μας εξηγήσει πώς μπορεί π.χ. το σαπούνι να αποτελέσει σωτήρια λύση. Όπως φαίνεται, there’s no business like… snow business!

Πηγή:cinemag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%