Σινεμά - TV

Ello, το νέο κοινωνικό δίκτυο που απειλεί το Facebook

today1 Οκτωβρίου, 2014

Background
share close

Εως 31.000 αιτήσεις συμμετοχής την ώρα, δέχεται το νέο κοινωνικό δίκτυο Ello, που δημιούργησε ο Πολ Μπούντνιτζ,  ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλάτων στην πολιτεία Βερμόντ των Η.Π.Α.

Το δίκτυο «ποντάρει» σε μια έξυπνη στρατηγική προβολής, που αναδεικνύει τα «αντι-facebook» χαρακτηριστικά του, όπως το ότι δεν δέχεται καθόλου διαφημίσεις και δεν πουλά σε τρίτους τα στοιχεία των χρηστών του. Ρόλο, ασφαλώς, παίζει και το ότι ανέκαθεν γοήτευε τους ανθρώπους η ιδέα να συμμετέχουν σε ένα πιο κλειστό κλαμπ, ενώ κάποιοι απλώς έχουν βαρεθεί το facebook και την… πολυκοσμία του.

Το Ello, που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2014, αρχικά σχεδιάστηκε ως ένας τόπος ψηφιακής συνάντησης περίπου ενενήντα φίλων του Πολ Μπούντνιτζ.

Όμως στις 7 Αυγούστου άνοιξε τις «πόρτες» του και σε άλλους ενδιαφερομένους (έχοντας στο μεταξύ εξασφαλίσει χρηματοδότηση από επενδυτικές εταιρείες), ενώ η συμμετοχή κάθε υποψήφιου μέλους – χρήστη γίνεται επιλεκτικά μόνο μετά από πρόκληση (οι προσκλήσεις πουλιούνται μέχρι και στο Ebay).

Όπως είπε ο ιδρυτής του στο BBC, το δίκτυο βελτιώνεται καθώς μεγαλώνει και προς το παρόν βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία (beta). Αρνήθηκε πάντως ότι θεωρεί το Ello ως αντίπαλο του facebook. «Δεν θεωρούμε το facebook ανταγωνιστή. Το βλέπουμε ως μια πλατφόρμα διαφημίσεων, ενώ εμείς είμαστε ένα δίκτυο», τόνισε.

Για τη χρηματοδότηση της διεύρυνσής του, ο Πολ Μπούντνιτζ είπε ότι «όπως ένα κατάστημα εφαρμογών (apps), σκοπεύουμε να πουλάμε την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες για λίγα μόνο δολάρια». Όποιος χρήστης θέλει αυτές τις έξτρα δυνατότητες, μπορεί ήδη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στην ιστοσελίδα του δικτύου.

Μερικοί αναλυτές εμφανίστηκαν πάντως επιφυλακτικοί κατά πόσο θα μπορούσε να προχωρήσει η ιδέα να χρεώνονται μικροπληρωμές για ορισμένες υπηρεσίες του δικτύου σε όποιον θέλει να τις αξιοποιήσει (κανονικά το δίκτυο είναι τελείως δωρεάν). Το ζήτημα, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ότι όλα τα εναλλακτικά πετυχημένα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Pinterest και το Instagram, έχουν γίνει δημοφιλή, επειδή είναι τελείως δωρεάν.

Από την άλλη, η μινιμαλιστική στη σχεδίασή της ιστοσελίδα του δικτύου, που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται τόσο φιλική στον χρήστη, όσο άλλων δικτύων, δέχτηκε την πρώτη κυβερνο-επίθεση τύπου DDoS (μια στοχευμένη «πλημμύρα» διαδικτυακής κίνησης), από την οποία όμως επιβίωσε, χωρίς να «πέσει» η λειτουργία του.

Προς το παρόν πάντως, το Ello (https://ello.co) φαίνεται να έχει γίνει της μόδας και να ελκύει συνεχώς νέους φίλους.

Πηγή: tanea.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%