Σινεμά - TV

Ξέρετε ποιος ή ποια έχει κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ στην ιστορία;

today1 Φεβρουαρίου, 2019

Background
share close

Είναι ηθοποιός και έχει κερδίσει συνολικά 4 βραβεία Όσκαρ τα περισσότερα που έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία όλων των κατηγοριών συμπεριλαμβανομένων.

Ο άνθρωπος που έχει το ρεκόρ για τα περισσότερα Οscars στην ιστορία είναι γυναίκα.

Η Κάθριν Χέπμπορν (Katherine Hepburn) πήρε τέσσερα Oscars κατά τη διάρκεια της καριέρας της, πράγμα που σημαίνει πως έχει κερδίσει τα περισσότερα Academy Awards από οποιονδήποτε, άντρα ή γυναίκα, στην ιστορία.

Η 26χρονη τότε, Hepburn, πήρε το πρώτο της Oscar για τη ταινία Morning Glory του 1933. Μετά από αυτό, πήρε ακόμα 34 βραβεία τα επόμενα χρόνια της καριέρας της, αλλά τελικά, το 1967 κέρδισε το δεύτερο Oscar της για τη ταινία Who’s Coming to Dinner, μετά ακόμα ένα το 1968 για το The Lion In Winter και τέλος το 1981 για τη ταινία On Golden Pond.

Ίσως ήδη να γνωρίζατε για τα βραβεία της Hepburn, αλλά αυτό που μάλλον δε γνωρίζετε είναι ότι η ηθοποιός δεν εμφανίστηκε για να πάρει ούτε ένα από τα Oscars της στα βραβεία. Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό, η Katherine Hepburn είπε: “Τα βραβεία δεν είναι τίποτα. Το βραβείο μου είναι η δουλειά μου”.

Αφιέρωμα: οι ηθοποιοί με τα περισσότερα βραβεία Όσκαρ

Κι ενώ η Χέπμπορν έχει το ρεκόρ για τα περισσότερα Oscars, το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες επίσης ανήκει σε γυναίκα και αυτή είναι η Μέριλ Στριπ. Η Στριπ έχει τεθεί υποψήφια 21 φορές, σπάζοντας το ίδιο της το ρεκόρ πέρυσι, με την υποψηφιότητά της για τον ρόλο της στη ταινία The Post.

 

Πηγή: jenny.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%