Σινεμά - TV

Ο “Aquaman” είναι η εμπορικότερη ταινία DC Extended Universe

today10 Ιανουαρίου, 2019

Background
share close

Με έσοδα  ύψους $887 εκ. παγκοσμίως, η ταινία Aquaman έγινε επισήμως η εμπορικότερη ταινία του DC Extended Universe εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση  το “Batman vs Superman” του 2016 με έσοδα $873 εκ.

To τελευταίο blockbuster της DC έκανε πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου, με τον Jason Momoa να ενσαρκώνει τον ομώνυμο ήρωα, και σταρ όπως Amber Heard, Nicole Kidman, Dolph Lundgren και Willem Dafoe να πλαισιώνουν την υπόλοιπη πρωταγωνιστική διανομή.

Director James Wan (left) with ‘Aquaman’ cast: Amber Heard, Jason Momoa, and Patrick Wilson

Βέβαια θεωρείται δύσκολο να ξεπεράσει το σχεδόν $1 δις. του Dark Knight Rises, η οποία αποτελεί μία ξεχωριστή ιστορία του Batman και κυρίως δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες ταινίες του Extended Universe.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του σκηνοθέτη της ταινίας James Wan, που “ξέσπασε” στο άκουσμα της είδησης ότι το Aquaman δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα υποψηφιοτήτων των βραβείων Όσκαρ για την κατηγορία καλύτερων ειδικών εφέ, λέγοντας ότι: “Kelvin [McIlwain, υπεύθυνος ειδικών εφέ], εσύ και το τμήμα σου είστε οι αφανείς ήρωες της ταινίας. Το γεγονός ότι οι συνάδελφοί σας στην Ακαδημία δεν αναγνώρισαν την προσφορά σας στην ταινία και στη βιομηχανία, είναι γαμ****η ντροπή”.

Kelvin [McIlwain, visual effects supervisor], you and your department are the unsung heroes of this film. The fact that your VFX peers in the Academy aren’t recognizing or appreciating what we/you’ve all contributed to the film and cinema is a fucking disgrace”.

Στο μεταξύ φαίνεται ότι η Warner Bros. είναι στην διαδικασία συζητήσεων για την ανάπτυξη του Aquaman 2, σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια Amber Heard -η οποία ενσαρκώνει την ηρωίδα Mera-. Η ηθοποιός υποστηρίζει ότι η WB ήταν τόσο σίγουρη για την επιτυχία της πρώτης ταινίας, που ήδη σχεδιάζει την δεύτερη ταινία του franchise.

 

Πηγή: insomnia.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%