Σινεμά - TV

Οι ταινίες της εβδομάδας 18/07 – 24/07

today18 Ιουλίου, 2019

Background
share close

Η live-action εκδοχή του Σίμπα, Τζιμ Τζάρμους με Μπιλ Μάρεϊ, Τομ Γουέιτς και Ίγκι Ποπ, η Τζούντι Ντεντς – η αυταρχική “Μ” στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ- με την «Κόκκινη Τζόαν» αλλά και παλιές ταινίες που πραγματικά αξίζει να δούμε στη μεγάλη οθόνη, ξεκινούν από σήμερα να προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ας δούμε ποιες είναι!

Anna

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν 
Ηθοποιοί: Έλεν Μίρεν, Σάσα Λους, Λουκ Έβανς, Κίλιαν Μέρφι, Λέρα Αμπόβα

Πίσω από την καθηλωτική ομορφιά της Άννα Πολιάτοβα κρύβονται βαθιά μυστικά που θα την οδηγήσουν στον επικίνδυνο κόσμο της κατασκοπείας. Το «Anna» είναι μια σύγχρονη ταινία δράσης από τον θρυλικό συγγραφέα, παραγωγό και σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν. Με ένα καστ πολλών αστέρων, ανατροπές και εντυπωσιακή πλοκή, το «Anna» έρχεται για να κόψει την ανάσα.

Ο βασιλιάς των λιονταριών (The Lion King)

Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό
Ηθοποιοί: Σεθ Ρόγκεν, Ντόναλντ Γκλόβερ, Κίγκαν-Μάικλ Κι

Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για τον θρόνο χαράζεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα. Με τη βοήθεια των καινούργιων φίλων του, ο Σίμπα θα σταθεί στο ύψος του και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν δικαιωματικά.

Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν (The dead don’t die)

Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους 
Ηθοποιοί: Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Στιβ Μπουσέμι, Τομ Γουέιτς, Άνταμ Ντράιβερ, Σελίνα Γκόμεζ, Ίγκι Ποπ, Κλόι Σεβινί, Ντάνι Γκλόβερ, Ρόζι Περέζ, Σάρα Ντράιβερ, RZA 

Βρισκόμαστε σε μια ήσυχη, σχεδόν βουβή πόλη του Σέντερβιλ στην Αμερική, όμως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το φεγγάρι τις τελευταίες μέρες φέγγει πολύ έντονα και έχει κατέβει ανεξήγητα χαμηλά. Οι ώρες της ημέρας μπερδεύονται, το φως του ήλιου χάνεται, ενώ τα ζώα συμπεριφέρονται παράξενα. Οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις είναι ανησυχητικές και οι επιστήμονες απορούν. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει την κατάρα που θα έρθει να σκεπάσει σύντομα αυτήν τη μικρή πόλη. Οι νεκροί δεν πεθαίνουν. Γίνονται αιμοδιψή ζόμπι και σηκώνονται απ’ τους τάφους τους για να κάνουν άγριες επιθέσεις στους ζωντανούς και να τους φάνε. Οι κάτοικοι της επαρχιακής πόλης πρέπει να παλέψουν για την επιβίωσή τους.

Η κόκκινη Τζόαν (Red Joan) 

Σκηνοθεσία: Τρέβορ Ναν  
Ηθοποιοί: Τζούντι Ντεντς, Σόφι Κούκσον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Τομ Χιουζ 

Τη γνωρίζουμε από τον ρόλο της αρχηγού Μ που έδινε εντολές στον πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Τώρα η Τζούντι Ντεντς αντιμετωπίζει η ίδια την κατηγορία της Βρετανίδας κατασκόπου που έδωσε το κλειδί της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς. Καλείται, λοιπόν, να αποκαλύψει αστυνομία την εξαιρετικά περιπετειώδη ζωή της και να απολογηθεί για τον έρωτά της με έναν Σοβιετικό κατάσκοπο. Η αφήγηση μιας ολόκληρης ζωής, τόσο πολυτάραχης, που καθηλώνει τον θεατή. 

Η ληστεία της Στοκχόλμης (Stockholm)

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μπουντρό 
Ηθοποιοί: Ίθαν Χοκ, Νούπι Ράπας, Μαρκ Στρονγκ, Μαρκ Ρένταλ   

Στοκχόλμη, 1973. O Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος, εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν τον φυλακισμένο φίλο του. Γοητεύοντας σταδιακά τους ομήρους υπαλλήλους της τράπεζας με την χαρισματική, ευαίσθητη, αλλά και λίγο ανισόρροπη προσωπικότητά του, θα τους κάνει, όχι μόνο να τον υπερασπιστούν, αλλά να θελήσουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει απ’ τον στενό κλοιό της αστυνομίας και να δραπετεύσει με εκατομμύρια. Μία από τις υπαλλήλους μάλιστα, θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα απέναντί του. Βασισμένη στη απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία που δημιούργησε τον ψυχολογικό όρο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», η ταινία του Ρόμπερτ Μπουντρό, είναι ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ με ανατροπές και χιούμορ, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε όλα τα heist movies που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Η κυρία εξαφανίζεται (The Lady Vanishes) (1938)

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Ηθοποιοί: Μάργκαρετ Λόκγουντ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Πολ Λούκας, Ντάμε Μέι Γουίτι, Σεσίλ Πάρκερ, Λίντεν Τράβερς, Νότον Γουέιν

Επιστρέφοντας από τις διακοπές της, η Ιρις, μια νεαρή Αγγλίδα που ετοιμάζεται να παντρευτεί κάποιον που δεν αγαπά, γνωρίζει στο τρένο μια γηραιά κυρία, που, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξαφανίζεται. Η κοπέλα ψάχνει να τη βρει. Οι συνταξιδιώτες όμως αρνούνται ότι την έχουν ποτέ συναντήσει και ένας ψυχίατρος προσπαθεί να την πείσει ότι έχει παραισθήσεις. Στην πραγματικότητα, το τρένο είναι σφηκοφωλιά παράλογα ηρωικών και ψύχραιμων πρακτόρων και η γηραιά «εξαφανισμένη» κυρία ονόματι Μις Φρόι – και αυτή μυστικός πράκτορας – είναι δεμένη και φιμωμένη. Η Ίρις κοντεύει να πιστέψει ότι τρελάθηκε. Κι όλοι οι υπόλοιποι, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να το πιστέψει. Ευτυχώς, όμως, τις έρευνές της συνδράμει ο νεαρός μουσικολόγος ερευνητής Γκίλμπερτ. Όταν το τρένο παγιδεύεται κοντά στα σύνορα και δέχεται ένοπλη επίθεση, η μις Φρόι κάτω από τους επιδέσμους μιας ψευδο-άρρωστης κατορθώνει να αποδράσει. Ξανασυναντιούνται όλοι μαζί στην Σκότλαντ Γιαρντ, όπου η μις Φρόι αφήνει το μήνυμα – για το οποίο διακινδύνευσε τη ζωή της – κλεισμένο στις εισαγωγικές φράσεις μιας μουσικής μελωδίας … 

Ο χωροφύλακας του Σαιν-Τροπέ (Le gendarme de Saint-Tropez) (1964)

Σκηνοθεσία: Ζαν Ζιρό 
Ηθοποιοί: Λουί ντε Φινές, Μισέλ Καλαμπρί, Ζαν Λεφέμπρ   

Ο αστυνόμος Λουντοβίκ Κρουσό παίρνει προαγωγή και μετατίθεται από το μικρό του χωριό στο κοσμοπολίτικο Σαιν-Τροπέ. Ενώ ο Κρουσό προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του θέση γράφοντας κλήσεις και κυνηγώντας γυμνιστές, η κόρη του, Νικόλ παριστάνει την πλούσια και βάζει τον πατέρα της σε μπελάδες.

Βερολίνο, η συμφωνία μιας μεγαλούπολης (Berlin – Die Sinfonie der Großstadt / Berlin: Symphony of a Great City) (1927)

Σκηνοθεσία: Βάλτερ Ρούτμαν 
Είδος: Ντοκιμαντέρ 

Στην ταινία του ο Γερμανός σκηνοθέτης W.Ruttmann παρακολουθεί και ερμηνεύει την πόλη ως μια σύνθεση ρυθμών. Μέσα σε ένα διάστημα που κινηματογραφικά αντιστοιχεί σε μία ημέρα, παρόλο που προκύπτει από γυρίσματα ενός ολόκληρου χρόνου, η πόλη του Βερολίνου παρουσιάζεται σαν ένα πλέγμα διασταυρούμενων πρακτικών και ενεργειών, ένα πλέγμα από δράσεις ανθρώπινες ή μηχανικές που κοινό τους χαρακτηριστικό έχουν την ρυθμική επανάληψη.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%