NG Συνεντεύξεις

Ο Μάριος Ιορδάνου μιλά για την παράσταση «Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα»

today1 Φεβρουαρίου, 2020

Background
share close

Ο Μάριος Ιορδάνου με αφορμή την παράσταση «Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα», ήρθε στον NGradio στην εκπομπή της Άννας Μαρίας Νικολαΐδου «Με την Άννα Μαρία».

Γεμάτος δημιουργικότητα, πολλή αγάπη και πάθος για την τέχνη του, μίλησε για την ευρύτερη αξία του έργου του Φραντς Κάφκα, δίνοντάς μας όλους τους λόγους και τα ερεθίσματα για να δούμε αυτή την ανατρεπτική παράσταση!

Στην πορεία της συζήτησης μίλησε για τη συγκλονιστική εμπειρία που είχε όταν κόντεψε να χάσει τη ζωή του και σώθηκε, βγαίνοντας ισχυρότερος και με ακόμα μεγαλύτερη θέληση να μεταδώσει και σε άλλους ανθρώπους την αγάπη και την εκτίμηση για τη ζωή.

Με μεγάλη αγάπη και εκτίμηση (επίσης) για τη σύντροφό του Σοφία Καζαντζίαν, τον σκύλο του Μπράντο και φυσικά την τέχνη του, ο Μάριος Ιορδάνου μας προσκαλεί σε μία παράσταση που δεν μοιάζει με τίποτα απ’ότι έχουμε δει ως τώρα.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ

Η μαύρη κωμωδία που κατέκτησε την Πράγα τώρα και στην Ελλάδα! Εσύ διάβασες τον Κάφκα “σωστά”; Ο Φραντς Κάφκα, ο πιο πρωτοποριακός και ξεχωριστός συγγραφέας παγκοσμίως διάβαζε τα έργα του ως κωμωδίες. Εσύ; Μία θεατρική παράσταση που διεισδύει στο μοναδικό, ατμοσφαιρικό κόσμο του ευφυή συγγραφέα ζωντανεύοντας επί σκηνής 16 πρόσωπα από τη ζωή και το σύνολο του έργου του (Δίκη, Πύργος, Μεταμόρφωση, Στη Σωφρονιστική Αποικία, Καλλιτέχνης της πείνας, Γράμμα στον Πατέρα, Γράμματα στη Μιλένα, Το κτίσμα, Αναφορά σε μία Ακαδημία κ.α.).

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, έχοντας διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με τις θεατρικές τους παραστάσεις στο εξωτερικό (Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Ζυρίχη, Μόσχα, Λονδίνο, Δουβλίνο, Πράγα κ.α.) και έχοντας βραβευτεί από την Unesco για τη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, δημιουργούν μία μοναδική παράσταση για έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα.

Έχοντας ανεβάσει την παράσταση με τον τίτλο “Franz Kafka” στην Πράγα, στην Τσεχία, λίγα μέτρα από το σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο συγγραφέας και έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, η Σοφία Καζαντζιάν υπογράφει τη σκηνοθεσία, τη θεατρική διασκευή αλλά και τις χορογραφίες της παράστασης με έναν εξαιρετικό Μάριο Ιορδάνου στο ρόλο του Φραντς Κάφκα. Τη νέα σεζόν η παράσταση θα ανέβει στην Αθήνα και μετά θα συνεχίσει την περιοδεία της στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό τη Βιέννη.

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Πάνος Βουτσινάς, Ακριβή Μαλισσόβα, Στυλιάνα Περατικού

Σκηνοθεσία/Θεατρική διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν

Μουσική επιμέλεια/ Σχεδιασμός φωτισμού: Μάριος Ιορδάνου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Βαλεντίνο Βαλάσης

Ηχοληψία: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας: Λευτέρης Ιωάννου

Φωτογραφία: Κατερίνα Σβορώνου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μέλπω Μπατσακούτσα

Δείτε τη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στις 21/01/2020

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%