NG Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Evripidis And His Tragedies: «Θέλω να πιστεύω ότι οι θετικές δονήσεις τις μουσικής φτάνουν σε μέρη που η λογική μας δεν μπορεί να φτάσει»

today25 Μαΐου, 2019

Background
share close

Ο Evripidis And His Tragedies λίγο πριν φύγει για την Βαρκελώνη έρχεται στον NGradio.gr να μας μιλήσει για την τέταρτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Μία Τρίτη στην Καντίνα» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την MO.MI. Records.

Ο πρώτος αμιγώς ελληνόφωνος δίσκος που έχει κυκλοφορήσει, «ένα πείραμα» όπως το χαρακτήρισε. «Ουσιαστικά αυτό που ήθελα να επικοινωνήσω ήθελα να το επικοινωνήσω στην γλώσσα μου. Είχα ανάγκη να γυρίσω στις ρίζες μου εκείνο το καλοκαίρι και να έρθω σε επαφή με συγγενείς μου και αγαπημένους φίλους, έτσι μου βγήκαν αβίαστα τα ελληνικά.».

«Θέλω να πιστεύω ότι οι θετικές δονήσεις τις μουσικής φτάνουν σε μέρη που η λογική μας δεν μπορεί να φτάσει», μας λέει καθώς κι εκείνος τα περισσότερα τραγούδια τα δημιούργησε για να τα ακούσει ο φίλος του Παναγιώτης που εκείνη την περίοδο μετά από ατύχημα ήταν σε κόμμα στο νοσοκομείο. Ο φίλος του Παναγιώτης εν τέλει δεν ξύπνησε και έτσι ο συγκεκριμένος δίσκος κυκλοφόρησε σαν ένας φόρος τιμής για το πρόσωπό του, διατηρώντας τον αθάνατο για όλους εμάς που θα σιγοτραγουδήσουμε αυτούς τους στίχους.

Επίσης «είναι και ένας φόρος τιμής για εμένα, για την ζωή μου γιατί εκείνη την περίοδο πέρασα δύσκολα και όλο αυτό το δίχτυ ασφαλείας της οικογένειας, των συγγενών, των φίλων μου, των φίλων των γονιών μου. Το γεγονός ότι ήμουν πολύ τυχερός και έκατσα 3 μήνες στην Ελλάδα και από το να κάνω μπάνιο στην θάλασσα, να έχω μια καλοκαιρινή περιπέτεια, από το να βλέπω το σπίτι του παππού και να θυμάμαι παιδικές αναμνήσεις και να βλέπω τις φίλες της μαμάς μου με τα εγγόνια τους .. όλα αυτά ήταν μια σανίδα σωτηρίας για εμένα!»

Ακούστε τον δίσκο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ.

Αυτό τον καιρό ο Ευριπίδης ήδη έχει ετοιμάσει τον επόμενο δίσκο του, αυτή την φορά σε ξένο στίχο και αναμένουμε να τον ακούσουμε από την επόμενη χρονιά!

Δείτε την πολύ όμορφη και ανθρώπινη συζήτηση, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς ακροατές, που είχε με την Βασιλεία Περόγλου την Πέμπτη 23 Μαΐου:

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%