NG Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | ΓΙΑΝ ΒΑΝ: «Μουσικά δεν έχω ταμπού! Ό,τι μου αρέσει το ακούω από όπου κι αν προέρχεται»

today17 Ιουνίου, 2019

Background
share close

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος γνωστός ως Jan Van de Engel ή αλλιώς ΓΙΑΝ ΒΑΝ, ήρθε στον NGradio.gr για να μας παρουσιάσει το τελευταίο του EP «Κακό Ποίημα», που κυκλοφόρησε πρόσφατα και για να τον γνωρίσουμε καλύτερα!

Είναι ένας από τους καλύτερους jazz drummers στην Ελλάδα και δημιουργεί συνεχώς καινούργιες δουλειές τις οποίες και κυκλοφορεί digital μέσω του λογαριασμού του στο bandcamp (https://janvandeengel.bandcamp.com/_)

Σαν συνθέτης δεν φοβάται να δημιουργεί τραγούδια σε διαφορετικά είδη μουσικής, μιας και οι περισσότερες δουλειές που έχει κυκλοφορήσει είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους! Από λαϊκό-δημοτικό μέχρι βραζιλιάνικα και από ηλεκτρονική μουσική με ξένο στίχο στο “Κακό Ποίημα”! Όλα πάντα έχουν την προσωπική του υπογραφή!

«Πάντα άκουγα μουσική που με συγκινεί! Μπορεί να είναι το πιο τελειωμένο σκυλάδικο άμα όμως μου κάνει η μουσική κάτι μέσα μου δεν θα το απορρίψω!», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει «Η μουσική είναι μουσική! Μουσικά δεν έχω ταμπού! Ό,τι μου αρέσει το ακούω από όπου κι αν προέρχεται».

«Είναι και οι προθέσεις του καθενός! Γιατί κάποιος ξεκινάει να κάνει κάτι…», υπογραμμίζει!

Μας μίλησε για τις περισσότερες δισκογραφικές του δουλειές αν και σταθήκαμε περισσότερο στην τελευταία του, με ερμηνευτή τον Παύλο Παυλίδη! Μία συνεργασία που προέκυψε από τους στίχους του Ευθύμη Φιλίππου που μελοποίησε ο Γιαν Βαν, τους άκουσε ο Παύλος Παυλίδης και αποφάσισαν από κοινού να δημιουργήσουν ένα EP!

Το επόμενο live μαζί με τον Παύλο Παυλίδη είναι στις 5 Σεπτεμβρίου στο Σταύρος Νιάρχος! Συντονιστείτε στα κοινωνικά δίκτυα του ΓΙΑΝ ΒΑΝ ώστε να ενημερώνεστε για τις εμφανίσεις και τις δισκογραφικές κυκλοφορίες του:
Facebook Page: ΓΙΑΝ ΒΑΝ
Instagram: @jan_vd_engel
YouTube: JAN VAN
Bandcamp: https://www.youtube.com/user/vdengel

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή «Ή το ‘χεις Ή δεν το ΄χεις» Παρασκευή 14 Ιουνίου εδώ:

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%