NG Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος «Την πρώτη φορά που έκανα ταινία τρόμαξα!»

today8 Οκτωβρίου, 2019

Background
share close

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Μυριανθόπουλος επισκέφτηκε τον NGradio.gr για να μας μιλήσει για τον δραματικό μονόλογο “Μετά τον Βυσσινόκηπο” που παίζει κάθε Τετάρτη στις 19:00 και Πέμπτη στις 21:00 στο θέατρο Γκλόρια Μικρό.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του ίδιου, ενώ τον ρόλο ερμηνεύει η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

Ένα έργο που εμπνεύστηκε από την γιαγιά του, την Ανθή.
Παραλληλίζει την ζωή μιας απλής γυναίκας που ξεριζώθηκε από τον βυσσινόκηπό της με την Λιουμπόβ του “Βυσσινόκηπου”.

Μια συνάντηση επί σκηνής όλων των γυναικών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Ο σκηνοθέτης από μικρός ασχολιόταν με την ζωγραφική. Αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα στην ζωγραφική και την υποκριτική μετά την συμμετοχή του σε μία θεατρική παράσταση του σχολείου του. Άφησε την ζωή να αποφάσισε γι’ αυτόν: «Είπα λοιπόν ότι θα δώσω και στις δύο σχολές. Έδωσα τότε στην Καλών Τεχνών και στην δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Και λέω σε όποια περάσω θα πάω και δεν θα ξανά συζητήσω το άλλο κομμάτι ! Ουσιαστικά αποφάσισε η ζωή για εμένα.

Έδωσε εξετάσεις και στις δύο σχολές και είπε ότι σε όποια περάσει αυτό θα ακολουθήσει και δεν θα αναφέρει ποτέ ξανά την άλλη τέχνη. Πέρασε στην δραματική σχολή του του Πέλου Κατσέλη κι έτσι στην συνέχεια ασχολήθηκε με τον χορό και την σκηνοθεσία.

Θέατρο ή κινηματογράφος

Μιλώντας για την διαφορά θεάτρου και κινηματογράφου αναφέρει: «Το σινεμά έχει μια μεγαλύτερη κατάσταση! Μια άλλου είδους προετοιμασία, δηλαδή αφήνεις πράγματα για να κάνεις. Στο θέατρο ανακατεύεσαι με όλο αυτό! Εξελίσσεται διαρκώς! Την πρώτη που έκανα ταινία τρόμαξα! Όλα εξαρτιόνται από τον σκηνοθέτη!»

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, η κάθε παράσταση είναι διαφορετική. Είναι μία στιγμή που συμβαίνει εκείνη την στιγμή και την ζουν μόνο οι θεατές που βρίσκονται εκεί. Οι επόμενοι θεατές θα ζήσουν μια άλλη στιγμή. Το σινεμά είναι ακριβώς το αντίθετο. Προετοιμάζεσαι και φτιάχνεις το τέλειο αποτέλεσμα για εσένα και τους συν-δημιουργούς σου και τελείωσε! Για πάντα θα υπάρχει εκεί κλειδωμένο και ανέπαφο.»

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Ή το ΄χεις Ή δεν το ΄χεις”, όπως μεταδόθηκε στον NGradio.gr την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου:

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%