Νέο τραγούδι | Γιάννης Διονυσίου “Όταν θα πάρω σύνταξη”

today14 Οκτωβρίου, 2020

Background
share close

«Όταν θα πάρω σύνταξη» ονομάζεται το νέο λαϊκό τραγούδι του Γιάννη Διονυσίου σε στίχους του Παπαγιώργη και μουσική του Στέφανου Δορμπαράκη.

Ένα τραγούδι βγαλμένο από το παρελθόν που πηγάζει μέσα από τα βιώματα της εποχής του στιχουργού και ντύνεται με ρυθμό αργού ζεϊμπέκικου παραπέμποντας στο κλασικό αυθεντικό ρεμπέτικο. Μια παλιά νοσταλγία που παίρνει σάρκα και οστά στο σήμερα μεταμορφώνοντας τον καημό από τα πάθη της ζωής σε μοιρασμένο πόνο όταν ενωθούν οι καρδιές, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο στιχουργός.

Ο συνθέτης – μουσικός Στέφανος Δορμπαράκης έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, καθώς και με διακεκριμένες ορχήστρες τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα όπως το «POLIS Ensemble» και το «Νότιο Τόξο».
Tο 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα με τίτλο «Λευκό Γράμμα» αποτελούμενη από πρωτότυπες οργανικές συνθέσεις του ιδίου, ενώ έχει εκδώσει μέχρι στιγμής τρία βιβλία και μία ποιητική συλλογή.

Info

Γιάννης Διονυσίου: τραγούδι, Βασίλης Κορακάκης: μπουζούκι, μπαγλαμάς, Dasho Kurti: ακορντεόν, Γιάννης Παπαγεωργίου: κιθάρα, Θοδωρής Κουέλης: κοντραμπάσο.

Η ηχογράφηση/μίξη/mastering έγιναν από τον Γιάννη Ταβουλάρη στο “Syn Ena Recording Studio”, ενώ η βιντεοσκόπηση/μοντάζ από τον Πάνο Ηλιόπουλο στο στούντιο εγγραφής και στο παραδοσιακό καφενείο «Ο γλυκύς» στην Πλάκα.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%