NG News

Πρέσβεις Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece ο Βασίλης Λέκκας και ο NGradio

today16 Μαΐου, 2017

Background
share close

Σε μια ζεστή εκδήλωση στο Zonar’s την Πέμπτη 11 Μαΐου, η Πρόεδρος του International Foundation for Greece, Ασπασία Λεβέντη, τίμησε το Βασίλη Λέκκα και τον NGradio.gr, για την προσφορά τους στο Ίδρυμα.

Συγκεκριμένα η κ. Λεβέντη αναφερόμενη στο Βασίλη Λέκκα τόνισε ότι την εντυπωσιάζει η μεγάλη απήχηση που έχει στο εξωτερικό, παρόλο που τραγουδάει πάντα ελληνικό στίχο, ο δωρικός, εσωστρεφής και παράλληλα γεμάτος πάθος τρόπος που ερμηνεύει Χατζιδάκι σε αντιδιαστολή με τη θεατρικότητα, την εξωστρέφεια, τον παλμό και τη δύναμη με την οποία ερμηνεύει Θεοδωράκη. “Είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης”, ανέφερε, “με βαθύτατο κοινωνικό προβληματισμό και αγάπη προς την Ελλάδα που το Ίδρυμα ήθελε πολύ να έχει στο πλευρό του”.

Επίσης η κα Λεβέντη υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας του IFG με τον NGradio.gr σε πολλαπλά επίπεδα, λέγοντας ότι «είναι μια ομάδα από νέα παιδιά τα οποία έχουν ποιότητα, ήθος και μουσική γνώση. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Τα παιδιά αυτά είναι πλέον οικογένεια μας. Επιπλέον είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς γιατί για 2η χρονιά θεωρήθηκαν το καλύτερο webradio παγκοσμίως» και παρέδωσε στον πρόεδρο του σταθμού Παναγιώτη Σπυριδάκο την τιμητική διάκριση του IFG.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι «Δρόμοι στο Φως – Horizon», με καταπληκτική ερμηνεία του Β. Λέκκα σε μουσική του Παναγιώτη Στεργίου και στίχους της Μαρίας Παπαδάκη. Το τραγούδι ήδη μεταδίδεται ραδιοφωνικά στη Γαλλία, το Βέλγιο και το Μέμφις και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για την ευόδωση των σκοπών του Ιδρύματος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και Πρέσβεις Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece οι οποίοι στηρίζουν το έργο του. Μεταξύ αυτών ήταν οι: Γέλλη Αγγελοπούλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Τίτος Πατρίκιος, Δημήτρης Μελισσανίδης, Μάκης Μάτσας, Βασίλης Λάσκαρης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιώργος Κατσαρός, Κώστας Χατζής, Ρεββέκα Καμχή, Πάνος Μουζουράκης, Κώστας Φέρρης, Χρύσανθος Πανάς, Έλενα Σύρακα κ.ά.

Το International Foundation for Greece (IFG) ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τους Γιώργο και Ασπασία Λεβέντη, με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, την προβολή των Ελλήνων της διασποράς που διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς καθώς και τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.
Το Ίδρυμα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αγορά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και οχημάτων ταχείας ανταπόκρισης, στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία και ευαγή ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, στην κάλυψη του κόστους για τη διάγνωση και θεραπεία γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, στη στήριξη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας και στη χορήγηση υποτροφιών. Επίσης στη εκπόνηση της μελέτης και την κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Γλωσσικά τινα (ΣΚΣΤ’): τα ρήματα ανακύπτω, ανθίζω, αποθαρρύνομαι και αποκόβω.

Το ρήμα ανακύπτω χρησιμοποιείται κυρίως στο γ’ πρόσωπο ενικού και πληθυντικού με την έννοια του εμφανίζεται, προκύπτει (κατά τη συζήτηση ανέκυψαν νέα προβλήματα / κάθε φορά ανακύπτει το ίδιο πρόβλημα). Το ρήμα ανθίζω συναντάται στα ρεμπέτικα τραγούδια με τον παθητικό τύπο ανθίζομαι που σημαίνει αντιλαμβάνομαι, καταλαβαίνω, μυρίζομαι, «παίρνω μυρωδιά» κάτι που υποκρύπτεται (τα παραμύθια σου τ' ανθίστηκα πια τώρα). Στο ρήμα αποθαρρύνομαι η μετοχή αποθαρρημένος γράφεται με η γιατί προέρχεται από […]

today16 Μαΐου, 2017

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%