Πολιτισμός

Έκθεση Μπομπ Ντίλαν με σχέδια εμπνευσμένα από τα τραγούδια του

today15 Οκτωβρίου, 2018

Background
share close

Χειρόγραφοι στίχοι αλλά και σχέδια εμπνευσμένα από τα τα τραγούδια του θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι επισκεφθούν την έκθεση “Mondo Scripto” στην γκαλερί του Λονδίνου Halcyon.

Ο Ντίλαν ετοίμασε εξήντα από τα διασημότερα τραγούδια του σε χειρόγραφα με σημειώσεις και αλλαγές που επικαιροποιούν τους στίχους του αλλά και μια σειρά από σχέδια εμπνευσμένα από τα τραγούδια του.

Ο ίδιος λέει ότι οι εικόνες «έρχονται κατευθείαν από τα τραγούδια». Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια των περιοδειών του ο Ντίλαν συνήθιζε να απεικονίζει την αμερικανική ύπαιθρο αλλά και τις πολιτείες που συναντούσε.

 

Στην έκθεση οι θαυμαστές του θα δουν προσθήκες και διορθώσεις σε στίχους των τραγουδιών όπως τα “Gotta Serve Somebody” (1979), “If You See It, Say Hello” (1975) και το “When I Paint My Masterpiece” (1971). Τα σχέδια που έχει φιλοτεχνήσει φωτίζουν τραγούδια όπως το “The Times They Are Changin“, ένα κλασικό τραγούδι διαμαρτυρίας που έγινε ύμνος του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων στη δεκαετία του 1960. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια εγκατάσταση για τους στίχους του “Knockin ‘On Heaven’s Door” (1973).

Η έκθεση θα περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο αρχής γενομένης από την Ασία το 2019 και μετά από τις εκθέσεις στην Κίνα και την Ιαπωνία θα καταλήξει σε εκθέσεις στις ΗΠΑ.

Ως εικαστικός, ο Ντίλαν είχε και μια δυσάρεστη εμπειρία όταν το 2011 μετά από μια έκθεση έργων του στη γκαλερί Γκαγκόσιαν κατηγορήθηκε ότι δεν τα ζωγράφιζε εκ του φυσικού αλλά αντέγραφε εικόνες διάσημων φωτογράφων όπως ο Henri Cartier-Bresson και ο Léon Busy. Η έκθεση στο Λονδίνο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Bob Dylan, drawing for Tangled Up In Blue courtesy Halcyon Gallery.

Bob Dylan, drawing for The Times They Are a Changin courtesy Halcyon Gallery.

Bob Dylan, drawing for It’s All Over, Now Baby Blue courtesy Halcyon Gallery.

 

Πηγή: elculture.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%