Μουσική

29/6/2018 | Category: Μουσική

Ο Βασίλης Λέκκας στο Κέντρο Πολιτισμου Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Βασίλης Λέκκας
Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ξέφωτο
Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ο Βασίλης Λέκκας έρχεται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης βαρύτητας, βασισμένο στη συνεργασία του με τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης και Γιάννης Μαρκόπουλος, αλλά και στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά.

Η συναυλία χωρίζεται σε δυο μέρη: Στο πρώτο μέρος ο Βασίλης Λέκκας θα παρουσιάσει το νέο του δίσκο Film Noir, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη συνεργασία του με μεγάλους έλληνες συνθέτες.

Το Film Noir είναι μία ξεχωριστή μουσική διαδρομή που εμπνέεται από την αισθαντική κινηματογραφική ατμόσφαιρα των θρυλικών φιλμ νουάρ, και περιλαμβάνει συνθέσεις των: Γιώργου Τρανταλίδη, Γιάννη Σπάθα, Μίμη Πλέσσα, και στίχους των:  Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ, Σάννυς Μπαλτζή, Τάσου Σαμαρτζή, Γεράσιμου Νεόφυτου και Ευγένιου Αρανίτση.

Στο δεύτερο μέρος, πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει ταυτόχρονα το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως οι: Ν. Γκάτσος,  Οδ. Ελύτης,  Γ. Σεφέρης, Γ. Ρίτσος,  Ν. Καββαδίας,  Μιχ. Γκανάς,  Λ. Νικολακοπούλου, ΄ Αρ. Δαβαράκης,  Ε. Αρανίτσης,  Μ. Ελευθερίου κ.ά.

Ο Βασίλης Λέκκας με τον δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του International Foundation for Greece.

Συντελεστές:

Νίκος Κασσαβέτης, τύμπανα
Γιάννης Προμπονάς, μπάσο
Σπήλιος Ζευκιλής, κιθάρα
Νίκος Σπάθας, κιθάρα
Παναγιώτης Στεργίου, μπουζούκι
Γιώργος Σαλτάρης, πιάνο
Φοίβος Μπόζας, πνευστά
Σοφία Μαυρογεννίδου, πνευστά