Διάφορα

Δεκαπέντε γυναίκες που έγραψαν ιστορία στην τηλεόραση

today18 Οκτωβρίου, 2015

Background
share close

AAfeBYx
Κλερ Άντεργουντ – «House of Cards»

Ειδικά η περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον ως πρώτης κυρίας αλλά και πολιτικής προσωπικότητας ενέπνευσε πολλούς σεναριογράφους αμερικάνικων σειρών που γοητεύτηκαν από το πρότυπο της δυναμικής γυναίκας. Η Κλερ Άντεργουντ (Ρόμπιν Ράιτ), σύζυγος του γερουσιαστή Φρανκ Άντεργουντ είναι χαρακτηριστική περίπτωση μιας δυναμικής γυναίκας με έντονη έμμεση πολιτική δραστηριότητα. Κυριολεκτικά, η μετουσίωση του «Πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα».

AAfeu9p
Ντενέρις Ταργκάριεν (Καλίσι) – «Game of Thrones»

Η Καλίσι, ο απόλυτος και μη αναμενόμενος γυναικείος χαρακτήρας του Game of Thrones. Ξεκίνησε ως αδύναμο πλάσμα, αντάλλαγμα στρατιωτικής συμμαχίας από τον αδελφό της στον Καλ Ντρόγκο (Khal Drogo). Εξελίχθηκε στη μόνη αρχηγό φυλής, βασίλισσα ενός από τα ισχυρότερα βασίλεια και άξια διεκδικήτρια της αρχηγίας των επτά Βασιλείων. Όχι τυχαία μια από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές φιγούρες των τελευταίων ετών!

AAfewL0.img
Ζήνα – «Ζήνα η πριγκίπισσα του πολέμου»

Η Ζίνα (Λούσυ Λόουλες), η ατρόμητη πριγκίπισσα του πολέμου με τα εκπληκτικά γαλανά μάτια, αποτελεί ίσως τον πιο δυναμικό γυναικείο ρόλο που πέρασε από τις οθόνες μας. Έκανε πάντοτε εκείνο που θεωρούσε σωστό και δεν χρειαζόταν κανέναν άντρα για να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση, αφού καθάριζε μόνη της με τη βοήθεια της «φίλης» της Γαβριέλλας. Μία από τις πλέον πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του ’90 που άνοιξε το δρόμο για πολλές ακόμα χειραφετημένες γυναίκες.

Doctor-Quinn-Medicine-Wom-007
Μικέλα (Μάικλ) Κουίν

«Δρ. Κουίν: Μόνη στη Άγρια Δύση»Από τη Βοστώνη η Μικέλα (Μάικλ) Κουίν (Τζέην Σέιμουρ) βρίσκεται στο στην ανεξερεύνητη αμερικάνικη δύση, στο Κολοράντο Σπρινγκς, για να ασκήσει το ιατρικό της επάγγελμα και συναντά από τη μικρή αγροτική κοινότητά της την ίδια απροθυμία να δεχτούν γυναίκα – γιατρό που είχε συναντήσει και στην υψηλή κοινωνία της Βοστώνης. Αναλαμβάνει δε και την ανατροφή των γιων και της κόρης της μαίας της πόλης, η οποία πεθαίνει από τσίμπημα φιδιού, ενώ αρχικά ο μόνος φίλος της είναι ο Μπάιρον Σάλι, τον οποίο και παντρεύτηκε στις επόμενες σεζόν.

AAfeBYy.img
Μπάφυ Σάμερς – «Buffy the Vampire Slayer»

Πολύ πριν από το Twilight και τους χορτοφαγικούς βρικόλακές του, η Μπάφυ (Σάρα Μισέλ Γκέλαρ) ήταν η ισχυρή, αυθάδης, έξυπνη και κομψή βαμπιροφόνισσα που κλήθηκε να τα βάλει μαζί τους. Μπορεί να σκότωνε βρικόλακες, δαίμονες και τέρατα, αλλά ήταν επίσης μία έφηβη με όλες τι σκοτούρες των κοριτσιών της ηλικίας της. Αποδέχτηκε τη μοίρα της κι έτσι, από μαζορέτα, ρίχτηκε στη μάχη ενάντια στις δυνάμεις του κακού ξανά και ξανά.

Pamela-Anderson-s-Baywatch-swimsuit-to-be-auctioned-515789 (1)
Σι Τζέι – «Baywatch»

Μάλλον θα ήταν ελάχιστοι οι άνδρες που δε θα ήθελαν να τους δώσει το φιλί της ζωής η πληθωρική Σι-Τζέι (Πάμελα Άντερσον), η οποία έγινε ο δημοφιλέστερος ρόλος της σειράς παρά το γεγονός ότι έπαιξε μόνο στις πέντε από τις συνολικά έντεκα σεζόν που προβλήθηκαν. Και μπορεί ο χαρακτήρας να κέρδιζε πόντους από το πλούσιο στήθος της Πάμελα, όμως, όπως και να έχει, άφησε εποχή.

AAfeu9q.img
Ντάνα Σκάλι – «The X-Files»

Μαζί με τον πράκτορα Μόλντερ αναλάμβαναν την εξιχνίαση ενός Φακέλου-Χ με τη Σκάλι (Τζίλιαν Άντερσον) να δίνει σχεδόν πάντοτε επιστημονικά βάσιμες εξηγήσεις, ενώ ο Μόλντερ, παθιασμένος και λειτουργώντας συχνά με λογικά άλματα, δεν δίσταζε να καταφεύγει εύκολα σε αλλόκοτες θεωρίες. Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε πως η σειρά θα επιστρέψει στο προσεχές μέλλον με νέα επεισόδια, άρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πιο ώριμη πλέον Σκάλι εν δράσει.

AAfemsK.img
Σαμάνθα Τζόουνς – «Sex and the City»

Μπορεί η Κάρυ να ήταν η πρωταγωνίστρια και να έκανε σχολή με τις ενδυματολογικές της επιλογές, όμως δεν ήταν λίγες οι φορές που η αθυρόστομη και χωρίς ταμπού απελευθερωμένη Σαμάνθα (Κιμ Κατράλ) της έκλεβε την παράσταση με τα κατορθώματά της. «Η Σαμάνθα Τζόουνς είναι μια αναμμένη φλόγα», έχει πει στο παρελθόν, μιλώντας για το χαρακτήρα που την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο.

AAfeHeM.img
Μπρουκ Λόγκαν – «Τόλμη και Γοητεία»

Μπρουκ (Κάθριν Κέλυ Λανγκ), ένα όνομα, μια ιστορία. Το μόνο μέλος της οικογένειας Λόγκαν που εμφανίζεται στα σχεδόν τριάντα χρόνια προβολής της σειράς, έχει πάει με όλους τους άνδρες της οικογένειας Φόρεστερ, ανεβάζοντας την πίεση στη -συγχωρεμένη πλέον- Στέφανι, ενώ συνεχίζει ακάθεκτη κι ως πενηντάρα να γοητεύει τους άνδρες και με τα κατορθώματά της να είναι το επίκεντρο της προσοχής για όλη την «Τόλμη και Γοητεία».

AAfeBYD.img
Αλέξις Κάρρινγκτον – «Δυναστεία»

Η Αλέξις (Τζόαν Κόλινς) ήταν από τις γυναίκες που λατρεύεις να μισείς κι η τέλεια κακιά για την οικογένεια Κάρρινγκτον. Η περίτεχνη κόμμωση και το μοναδικό στυλ, το πονηρό μυαλό κι η διαβολική φιλοδοξία της τής εξασφάλισαν μια θέση στο πάνθεον των γυναικείων τηλεοπτικών χαρακτήρων που άφησαν εποχή. Ήταν πρόθυμη να «ξεκατινιαστεί» εάν χρειαζόταν, αλλά την ίδια στιγμή ήταν δαιμόνια στις επιχειρήσεις και συχνά την έφερνε ακόμα και στον Μπλέηκ Κάρρινγκτον.

AAfeu9s.img
Τζέσικα Φλέτσερ – «Συγγραφέας Ντετέκτιβ»

Η συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου κι ερασιτέχνης ντετέκτιβ, Τζέσικα Φλέτσερ (Άντζελα Λάνσμπερι), δρούσε σε μια μικρή, αλλά μαστιζόμενη από εγκληματικότητα πόλη κι άφησε εποχή στους τηλεοπτικούς δέκτες. Γενναιόδωρη, ευγενική και καταδεκτική, απρόβλεπτη και πανέξυπνη, πάντοτε έχωνε τη μύτη της εκεί όπου ήθελε κι ήξερε να πετυχαίνει το σκοπό της που δεν ήταν άλλος από το να λύσει το μυστήριο.

AAfeEBZ.img
Πέγκυ Μπάντυ – «Παντρεμένοι με Παιδιά»

Σκέτη γλύκα να τη βλέπεις εν δράσει, δηλαδή σχεδόν πάντοτε κολλημένη στον καναπέ να πετά βιτριολικές ατάκες, σέξι με τον δικό της τρόπο, ήξερε πώς να κρατάει τον σύζυγο, Αλ πιστό σε εκείνη, άσχετα αν αυτός σφύριζε αδιάφορα μπροστά της. Φυσικά οι δουλειές του σπιτιού ήταν άγνωστη γη, δεν τις έκανε ποτέ στη ζωή της και δεν ένιωθε καθόλου τύψεις, αφού θεωρούσε αδιανόητο το να εργαστεί εντός, πόσο μάλιστα εκτός, σπιτιού. Σήμα κατατεθέν της Πέγκυ (Κέιτι Σαγκάλ) ήταν το κατακόκκινο φουντωτό μαλλί της και το μοναδικό περπάτημά της, φορώντας πάντα τα ψηλά τακούνια της.

AAfephC.img
Σαμάνθα Στίβενς – «Η Μάγισσα»

Μπορεί με μια πρώτη ματιά να την πέρναγες για την κλασική «νοικοκυρά που είναι δούλα και κυρά» της δεκαετίας του ’60 που καθόταν φρόνιμα στο σπίτι της και δεν ήθελε να χαλάσει το χατήρι του θνητού άντρα της, λέγοντάς του σε όλα «ναι», όμως η μάγισσα Σαμάνθα (Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι) έκανε πάντοτε το δικό της, αφού με ένα κούνημα της μύτης της είχε τον κόσμο στα πόδια της και στα μέτρα της.

Barbara Eden, US actress, in a publicity portrait for the US television series, 'I Dream of Jeannie', USA, circa 1967. Eden starred as 'Jeannie' in the sitcom. (Photo by Silver Screen Collection/Getty Images)
Τζίνι – «Η Τζίνι και το τζίνι»

Όταν ο αστροναύτης Τόνυ Νέλσον τη βρήκε σε ένα μικρό νησάκι του Ειρηνικού, δεν μπορούσε να φανταστεί σε τι μπελάδες θα τον έβαζε η όμορφη, τσαχπίνα κι αθώα σέξι Τζίνι (Μπάρμπαρα Ίντεν), ηλικίας 2.000 ετών, αν και δεν φαινόταν ούτε μία ημέρα πάνω από εικοσιπεντάχρονη. Του έκανε όλα τα χατίρια (η φαντασίωση κάθε άντρα) αρκεί αυτά να μην πήγαιναν κόντρα στα δικά της σχέδια. Εκεί την έπιανε το πείσμα κι έτρεχαν όλοι. Και φυσικά, δεν άφηνε άλλη γυναίκα να τον πλησιάσει ούτε στα είκοσι μέτρα.

newego_LARGE_t_248161_106511577_type12933
Πριγκίπισσα Diana – «Wonder Woman»

Μία από τις πρώτες υπερασπίστριες του καλού στην τηλεόραση, η Wonder Woman (Λίντα Κάρτερ) πριγκίπισσα- πολεμίστρια των Αμαζόνων της ελληνικής μυθολογίας προβαλλόταν για τρεις σεζόν στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Είχε στη διάθεσή της μία ευρεία γκάμα όπλων, όπως το λάσο της Αλήθειας, ένα ζευγάρι άφθαρτα βραχιόλια, μια τιάρα που χρησίμευε ως ένα βλήμα και σε ορισμένα επεισόδια, ένα αόρατο αεροπλάνο, ενώ η στολή της έχει χαραχτεί στη μνήμη των τηλεθεατών.

Πηγή: msn.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%