Νικόλας Νούλας

Half Nelson

today19 Ιουνίου, 2017

Background
share close

Η αρχή της κινηματογραφικής μας εξερεύνησης συμπίπτει με το τέλος της σχολικής μου ζωής. Ως εκ τούτου θα επιθυμούσα την σύνδεση των δύο αυτών περιόδων. Συνδετικός κρίκος , λοιπόν , θα είναι η ταινία Half Nelson.

Το Half Nelson προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2007. Σκηνοθέτης είναι ο Ryan Fleck , ενώ υπογράφουν το σενάριο ο ίδιος και η Anne Boden. Πρωταγωνιστές είναι ο Ryan Gosling ,ως Dan Dunne , και η Shareeka Epps , ως Drey. Ο Dan είναι δάσκαλος δημοτικού σε μια υποβαθμισμένη πόλη της Αμερικής και η Drey μαθήτριά του. Και οι δύο είναι άτομα βασανισμένα που βρίσκουν στήριξη το ένα στο άλλο. Σταθερό σημείο συνάντησης και εν μέρει ξεγνοιασιάς είναι η τάξη και η ομάδα μπάσκετ.

Η σκηνοθεσία της ταινία είναι αρκετά απλή , χωρίς αυτό να είναι κάτι κακό. Παρόλα αυτά , το σενάριο είναι εξαιρετικό. Η φιλία τους σκιαγραφείται ρεαλιστικά και με δυνατό τρόπο. Δεν υπάρχουν υπερβολές αλλά με διακριτικές στιγμές αναδεικνύεται σωστά. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η χημεία των δύο ηθοποιών που είναι εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Η Shareeka Epps δίνει μία σχεδόν επαγγελματική ερμηνεία και θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα παιδια- ηθοποιούς . Εκείνος όμως που ξεχωρίζει αναμφισβήτητα είναι ο Ryan Gosling. Η ερμηνεία του είναι ταυτόχρονα διακριτική αλλά και ισχυρή. Παρόλο που δεν έχει την ” χολλυγουντιανή ” σκηνή που ο πρωταγωνιστής ξεσπά και ζητά την προσοχή του κοινού , καταφέρνει να λάμψει μέσω της ηρεμίας του. Ηρεμία,όμως που δεν είναι υποτονική αλλά ισχυρή. Σε μία ταινία των 106 λεπτών ενσαρκώνει έναν πολύπλευρο χαρακτήρα με το απαιτούμενο βάθος κάνοντας το κοινό να ενδιαφερθεί για τον Dan.

Εν ολίγοις , το Half Nelson είναι μια ταινία με εξαιρετικό σενάριο και ερμηνείες και συνιστάται ανεπιφύλακτα.
Βαθμός: 10/10

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%