Ποιοι είμαστε

Background

Με λίγα λόγια…

Πιο αναλυτικά…

Ο NGradio.gr είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός που εκπέμπει καθημερινά με ζωντανές εκπομπές, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα FM, μέσα από το μεγαλύτερο και συνεχώς επεκτεινόμενο δίκτυο συνεργατών του με ραδιόφωνα από όλη την Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 2010 με στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ελληνικής ραδιοφωνικής κοινότητας, βασισμένη στην άμεση επικοινωνία με τους ακροατές και την αγάπη για την καλή μουσική κάθε είδους.

Από τότε εκπέμπει καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρό με ζωντανές, διαδραστικές εκπομπές, διατηρώντας τις αρχές του «παλιού, καλού ραδιοφώνου». Βασικό χαρακτηριστικό του σταθμού είναι η ελευθερία έκφρασης των ραδιοφωνικών παραγωγών του με σεβασμό προς τους ακροατές.

Είναι ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός που ξεκίνησε να μεταδίδει τις εκπομπές του και με ζωντανή εικόνα μέσα από το στούντιο ήδη από το 2011, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα πιο άμεσης επικοινωνίας με το ακροατήριο, εισάγοντας την έννοια του Web Radio-TV στην Ελλάδα.

Μέσα από το διαδίκτυο και όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας έχει καταφέρει να ακούγεται ζωντανά σε όλη τη γη, με αποτέλεσμα να είναι ένας κοσμοπολίτικος σταθμός και να δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης και ακρόασης σε όλους τους Έλληνες απ’ άκρη σ’ άκρη του γης, ενώ ακούγεται και ραδιοφωνικά σε περισσότερους από 20 νομούς σε όλη την Ελλάδα, μέσα από συμμαχικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM.

Βραβεύσεις και Διακρίσεις

Για 6 συνεχόμενες χρονιές, δηλαδή 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 & 2020 ο NGradio βραβεύτηκε από τον διεθνή οργανισμό Web Marketing Association στον παγκόσμιο διαγωνισμό WMA Web Awards, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε περισσότερες από 400.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Το 2016 και το 2017 μάλιστα απέσπασε συνολικά δύο βραβεία σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Η δεύτερη μεγάλη διάκριση για τον σταθμό ήρθε το 2020, όταν κέρδισε τον τιμητικό τίτλο «Radio Broadcasters Of The Year» από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Enterprise Awards του EU Business News.

Η ομάδα μας

Ο NGradio δημιουργήθηκε από μια ομάδα πέντε νέων παιδιών, με αγάπη για το ραδιόφωνο και την επικοινωνία. Τα ιδρυτικά μέλη είναι ο Τάσος Περόγλου, η Βασιλεία Περόγλου, η Άννα Μαρία Νικολαΐδου, η Χαρούλα Νικολαΐδου και η Φαία Στάινερ. Στο δυναμικό του NGradio ανήκουν συνολικά είκοσι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, τους οποίους ακούτε και παρακολουθείτε καθημερινά στον αέρα μέσα από τις εκπομπές τους.

Οι βραβευμένες εγκαταστάσεις μας

O NGradio διαθέτει τρία υπερσύγχρονα στούντιο για τη μετάδοση των ζωντανών εκπομπών, καθώς και δύο στούντιο editing/mixing. Τα στούντιο είναι εξοπλισμένα με τον πιο εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να υπάρχει ένα άρτιο και ποιοτικό ηχητικό και οπτικό αποτέλεσμα για τον ακροατή.

  • Το κεντρικό στούντιο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ως και έξι άτομα ταυτόχρονα στον αέρα.
  • Το δεύτερο στούντιο φιλοξενεί κυρίως τις εκπομπές που αποτελούνται από έναν ή δύο παραγωγούς, ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και τρία άτομα ταυτόχρονα.
  • Το τρίτο στούντιο είναι γνωστό και ως το «σαλόνι» του NGradio και διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για ζωντανή μουσική, με σκηνή, μουσικά όργανα, καναπέδες και ειδικό χώρο για άτομα που συμμετέχουν στην εκπομπή ως “κοινό”.

Βαλίτσα σταθμός – παγκόσμια πατέντα

Το 2016 ο Τάσος Περόγλου κατασκεύασε για τις ανάγκες του σταθμού την παγκόσμια πατέντα «Βαλίτσα – Σταθμός». Ένα κινητό σύστημα μετάδοσης δηλαδή, το οποίο μπορεί να εκπέμπει ζωντανά με ήχο και εικόνα από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αρκεί να υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και δεδομένα κινητού δικτύου.

Συνεντεύξεις από σπουδαίες προσωπικότητες…

Από το 2010 μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στο στούντιο του NGradio αξιόλογοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί, καθώς και δημοσιογράφοι, συγγραφείς, αθλητές κ.α. Πολλοί από τους καλλιτέχνες τραγούδησαν και ζωντανά στον αέρα στο πλαίσιο της συνέντευξης, με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό.

Ο Eric Burdon επισκέφτηκε το στούντιο του NGradio

Μία αξέχαστη ελληνική βραδιά ζήσαμε όλοι οι παραγωγοί του NGradio την ημέρα που ο θρυλικός τραγουδιστής των Animals, Eric Burdon επισκέφθηκε τον σταθμός μας μαζί με τη σύζυγό του!

 

Επίσκεψη στη Γαλλία και στον Νίκο Αλιάγα

Ο σπουδαίος Έλληνας δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας, ο οποίος διαπρέπει στο εξωτερικό, μας φιλοξένησε στο στούντιο της εκπομπής του στη γαλλική τηλεόραση, όπου μας παραχώρησε συνέντευξη.

Δείτε ξανά όλες τις συνεντεύξεις μας πατώντας εδώ.

Οι Άγγελοι του Real FM 97.8

Το 2012 η πρώτη εκπομπή που έκαναν τα ιδρυτικά μέλη του σταθμού, «Έκτακτο Μουσικό Εξπρές» πήρε μεταγραφή για ένα χρόνο στο κορυφαίο ραδιόφωνο της χώρας με τον τίτλο «Οι Άγγελοι του Real».

Συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Είναι πολύ τιμητικό που για δύο συνεχόμενες χρονιές πραγματοποιήσαμε μία σειρά εκπομπών σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος #EU4U. Οι εκπομπές αφορούσαν κυρίως σε προγράμματα για νέους που υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

με την Πόπη Τσαπανίδου


Το καλοκαίρι του 2016 είχαμε μία πετυχημένη συνεργασία με την Πόπη Τσαπανίδου στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Live U» στο Star, με ζωντανή μετάδοση με drone από διάφορα μέρη της Αττικής, εξωτερικό ρεπορτάζ και προώθηση της εκπομπής στα κοινωνικά δίκτυα.

Παρουσίαση του NGradio σε άλλα μέσα

Η ομάδα μας έχει φιλοξενηθεί σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και έχει δώσει συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά για την παρουσίαση του έργου του σταθμού.

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%