Νικόλας Νούλας

Wonder Woman

today20 Ιουνίου, 2017

Background
share close

Η Wonder Woman είναι η νέα προσθήκη στο DCEU(dc cinematic universe) και μακράν η καλύτερη μέχρι στιγμής.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι η Patty Jenkins(monster) και σεναριογράφοι οι Zack Snyder , Allan Heinberg και ο Jason Fuchs. Πρωταγωνιστές είναι η Gal Gadot , o Chris Pine , η Robin Wright , η Connie Nielsen , ο David Thewlis και ο Danny Huston. Η ταινία πραγματεύεται την καταγωγή της Wonder Woman αλλά και την εμπλοκή της στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Από την αρχή ο τόνος της ταινίας είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν των Man of Steel, Batman vs Superman: Dawn of Justice και Suicide Squad. Η Patty Jenkins επέλεξε να δώσει έναν πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τόνο , παρόμοιο με αυτόν του χαρακτήρα της Wonder Woman. Με διαφορά το καλύτερο κομμάτι της ταινίας είναι η ίδια η Gal Gadot. Ενσαρκώνει το ρόλο της σωστά και δείχνει της ηρωίδα αυτή όπως θα έπρεπε να είναι: θετική , δίκαιη και μαχητική. Η σκηνοθεσία των σκηνών δράσης είναι τόσο εξαιρετική όσο και εντυπωσιακή με ωραία stunts , εφέ , καλό edit και camera work. Η χημεία του Chris Pine και της Gal Gadot βοηθά την ταινία να γίνει ακόμα πιο καλή. Κάτι ακόμα που χειρίστηκε σωστά η Patty Jenkins ήταν η γνωριμία της Diana με τον έξω κόσμο. Τις συνήθειες , τον τρόπο ζωής και διασκέδασης. Μία από τις πιο δυνατές σκηνές της ταινίας είναι όταν της μαθαίνει χορό ο Steve Trevor(Chris Pine).

Όσον αφορά τα αρνητικά , αυτά είναι τρία. Οι κακοί τις ταινίας δεν προσθέτουν επιπλέον αγωνία και είναι απλώς εκεί για να προχωρήσει η πλοκή. Τα κίνητρά τους δεν εξερευνώνται ενώ δεν έχουν κάτι ξεχωριστό αλλά είναι μια τυπική απεικόνιση κακού comic-book ταινίας. Επιπλέον, κάποιες αποφάσεις των πρωταγωνιστών γίνονται χωρίς λογική με μόνο στόχο τη συγκίνηση του κοινού. Τέλος , οι σύντροφοι των Steve Trevor και Diana δεν έχουν το απαραίτητο βάθος, ενώ δεν εξηγείται επαρκώς ο λόγος εμπλοκής τους στην αποστολή.

Παρόλα αυτά  η ταινία λειτουργεί σωστά ως origin story έχοντας παράλληλα διασκεδαστικά και ψυχαγωγικά στοιχεία.Είχε περάσει αρκετός καιρός χωρίς έναν γυναικείο χαρακτήρα, με τελευταία την ”Νύφη” από το Kill Bill.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα στους fans αλλά και το ευρύτερο κοινό.

Βαθμός: 8/10

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%