Τεχνολογία

Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε στη φόρτιση του κινητού μας

today2 Ιουλίου, 2019

Background

Φαίνεται να είναι μια απλή διαδικασία που κάνουμε καθημερινά, βάζοντας απλά το καλώδιο του φορτιστή στην υποδοχή του κινητού μας. Ο τρόπος που το κάνουμε όμως μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής μας.

Αυτά είναι ίσως τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στον τρόπο φόρτισης του κινητού μας:

1. Φορτίζουμε το κινητό στο 100%

Γνωρίζουμε ότι η αγωνία πολλών ξεκινά με το που η στάθμη ενέργειας φτάσει στο 99%. Χαλαρώστε! Το να είναι συνεχώς φορτισμένη πλήρως η μπαταρία του κινητού σας της κάνει κακό. Η στάθμη μεταξύ 30%-80% θεωρείται ότι είναι η πιο κατάλληλη για τη μακροζωία της μπαταρίας του κινητού, μιλώντας για τις καθημερινές συνήθειες. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε την πρακτική της καθημερινής φόρτισης στο full της μπαταρίας του κινητού σας το βράδυ.

2. Αποφορτίζουμε το κινητό πλήρως

Πρόβλημα υπάρχει και με την πλήρη αποφόρτιση του κινητού σας σε καθημερινή βάση. Η πλήρης αποφόρτιση ανά δίμηνο, σε συνδυασμό με την πλήρη φόρτιση, μπορεί να boostάρει την απόδοση της μπαταρίας σας. Αν όμως η τακτική αυτή εφαρμόζεται καθημερινά οδηγεί σε μείωση της απόδοση της.

3. Υπερθέρμανση

Μην ξεχνάτε ότι το smartphone είναι ένας μικρός υπολογιστής. Έτσι και αυτό απεχθάνεται την υπερθέρμανση, όπως ακριβώς συμβαίνει με τον υπολογιστή σας. H υπερβολική ζέστη μειώνει την απόδοση των υπολογιστών, ενώ στην περίπτωση του smartphone μειώνει και την απόδοση της μπαταρίας του. Το ίδιο κάνει σε αυτή και το υπερβολικό ψύχος. Οι βέλτιστες τιμές θερμοκρασίας που δίνουν οι κατασκευαστές των smartphone για την ομαλή λειτουργία των συσκευών τους είναι, συνήθως, μεταξύ 0ºC και 35ºC.

4. Φόρτιση της θήκης-μπαταρίας στο smartphone

Οι θήκες που έχουν και το ρόλο μπαταρίας τείνουν να ζεσταίνουν το smartphone. Αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν η φόρτιση γίνεται μες την μπαταρία-θήκη εφαρμοσμένη στο smartphone. Σε αυτή την περίπτωση το κινητό σας και η μπαταρία του γίνεται αποδέκτης περισσότερης θερμότητας, η οποία μάλιστα αποβάλλεται με δυσκολία από αυτό.

5. Φορτίζουμε το κινητό στη θήκη προστασίας

Με παρόμοιο τρόπο όπως συμβαίνει και στο No 4, η μπαταρία και το smartphone υπερθερμαίνονται όταν η φόρτιση γίνεται ενώ το δεύτερο βρίσκεται μέσα στη θήκη προστασίας. Η θήκη προστασίας είναι λόγος υπερθέρμανσης τoυ smartphone τους καλοκαιρινούς μήνες, επίσης.

6. Φυλάσσουμε τις μπαταρίες μας άδειες

Η δεύτερη μπαταρία που έχει το ρόλο εφεδρικής, ή εκείνη που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός smartphone θα πρέπει να είναι φορτισμένη όταν δεν χρησιμοποιείται. Μην περιμένετε να φορτίσετε μια άδεια μπαταρία πριν τη χρήση, η απόδοση της δεν θα είναι καλή –αν δεν έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, εν τω μεταξύ. Να αποθηκεύετε τις μπαταρίες σας φορτισμένες.

7. Χρησιμοποιούμε λάθος φορτιστή

Οι επώνυμοι και σοβαροί κατασκευαστές smartphone φροντίζουν για τη συνεργασία μεταξύ του κινητού και του φορτιστή που παρέχουν. Η φόρτιση γίνεται με προκαθορισμένο ρυθμό και διακόπτεται όταν η μπαταρία είναι πλήρης ενέργειας. Οι no-name φορτιστές δεν είναι βέβαιο ότι συνεργάζονται σωστά με το smartphone για τη σωστή φόρτιση της μπαταρίας του.

Πηγή: pcmag.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%