Σινεμά - TV

Γκονγκ Λι και Τζετ Λι στη «Μουλάν» της Disney!

today15 Απριλίου, 2018

Background
share close

Πριν ένα χρόνο περίπου, η Disney στα πλαίσια της μετατροπής όλου σχεδόν του κλασικού καταλόγου της σε live-action ταινίες, είχε ανακοινώσει πως αυτό θα συμβεί και με τη «Μουλάν». Το project προχώρησε, η ταινία αναμένόνταν να είναι έτοιμη το 2018 ενώ ανακοινώθηκε πως η Νίκι Κάρο («Το Σημάδι της Φάλαινας») θα είναι πίσω από τη σκηνοθετική καρέκλα. Η Κάρο είναι η δεύτερη γυναίκα σκηνοθέτης που ανακοινώθηκε για μεγάλο έργο του στούντιο μετά την Άβα ΝτιΒενρέ του «A Wrinkle of Time».

Η «Μουλάν» μεταφέρθηκε για λίγο αργότερα, κυρίως μετά από διαμαρτυρίες πολλών οπαδών της ιστορίας που ζητούσαν επίμονα από την εταιρία να διαλέξει κινέζα πρωταγωνίστρια, ως συνέχεια των συνεχόμενων διαμαρτυριών προς το Χόλιγουντ για το whitewashing, την επιλογή δηλαδή λευκών σε ρόλους που δεν έχουν γραφτεί αρχικά γι΄αυτούς. Η Disney υποσχέθηκε πως θα στρέψει το μάτι της προς την Κίνα και τελικά ανακοίνωσε τον Νοέμβριο την 30χρονη Λιου Γιφάι ως Μουλάν.

Η Λιου είναι γνωστή στην Κίνα εδώ και μια δεκαετία περίπου, όταν και συμμετείχε στο «Forbidden Kingdom» την ταινία που έφερε μαζί τους Τζετ Λι και Τσάκι Τσαν, καθώς και σε αρκετές ακόμη ταινίες που έιχαν επιτυχία εκεί. Εκτός χώρας, συμμετείχε στους «Μαχητές του Θρόνου» το 2014, με τους Νίκολας Κέιτζ και Χέιντεν Κρίστενσεν, εμπειρία που μάλλον θα ήθελε να ξεχάσει. Πέρσι πρωταγωνίστησε στο δίγλωσσο «The Chinese Widow» του Μπίλι Όγκουστ, πλάι στον Εμίλ Χιρς, και τώρα πλέον ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της.

Μαζί της θα έχει όμως δυνατούς συμμάχους. Θα ξανασυναντήσει τον Τζετ Λι (φήμες θέλουν να αναλαμβάνει το ρόλο του Αυτοράτορα), αλλά και τη μούσα του Ζανγκ Γιμού, την αγέρωχη Γκονγκ Λι («Ζου Ντου, Σιωπηλοί Εραστές», «Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια»). Η Γκονγκ Λι θα υποδυθεί τη βασική αντίπαλο της Μουλάν, μία πανίσχυρη μάγισσα. Τα νέα έγιναν γνωστά μετά την ανακοίνωση και του Ντόνι Γεν («Rogue One: A Star Wars Story») στο καστ της ταινίας.

Η «Μουλάν» της Ντίσνεϊ κυκλοφόρησε το 1998 και ήταν εμπνευσμένη από τον αρχαίο κινέζικο θρύλο της Χούα Μουλάν, της θηλυκής πολεμίστριας που μεταμφιέστηκε σε άντρα για να πάρει τη θέση του πατέρα της στον στρατό. Με την χαρακτηριστική φωνή του Έντι Μέρφι στο ρόλο του μικροσκοπικού δράκου Μούσου και τον Πατ Μορίτα («Καράτε Κιντ») στο ρόλο του Αυτοκράτορα, η «Μουλάν» ήταν μία από τις πλέον «σοβαρές» απόπειρες της Ντίσνεϊ τη χρυσή δεκαετία του ’90.

Η live-action ταινία θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου 2020.

 

Πηγή: cinemagazine.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%