Στέλιος Νικολαΐδης

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

today21 Οκτωβρίου, 2021

Background
share close

Αν αγαπάς ένα λουλούδι, μην το μαζέψεις. Γιατί αν το κόψεις θα πάψει να είναι αυτό που αγαπάς. Οπότε, αν αγαπάς ένα λουλούδι, άστο να υπάρχει. ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ.

Μην κινείσαι με τον τρόπο που σε κάνει να κινείσαι ο φόβος. Κινήσου με τον τρόπο που σε κάνει να κινείσαι η χαρά. Κάνεις πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις, αλλά ο φόβος σε βάζει και τα κάνεις. Λίγη μόνο ευφυΐα είναι αρκετή για να το δεις. Μην ακολουθείς το ένστικτο τού φόβου που έχεις, γιατί θα σε κάνει έναν δειλό. Υποβιβάζεσαι ως άνθρωπος. Πρόκειται για εξευτελισμό που τον επέβαλες ο ίδιος στον εαυτό σου. Όποτε βλέπεις κάποιον φόβο, στρέψου εναντίον του! Ένα απλό κριτήριο: όποτε βλέπεις ότι υπάρχει ένας φόβος, στρέψου εναντίον του και έτσι θα προχωρείς πάντα, θα μεγαλώνεις, θα διευρύνεσαι, θα πλησιάζεις πιο πολύ την στιγμή όπου το εγώ απλώς χάνεται -διότι η όλη λειτουργία του υπάρχει μέσω του φόβου.

Και η απουσία τού εγώ είναι η φώτιση, δεν πρόκειται για κάτι το επιπλέον. Μια απλή βασική αρχή: να θυμάσαι, ό,τι σε κάνει να φοβάσαι, ό,τι σε γεμίζει με φόβο, αποτελεί καθαρή ένδειξη ως προς το τι χρειάζεται να κάνεις. Χρειάζεται να κάνεις το αντίθετο ακριβώς. Δεν πρέπει να ακολουθείς το φόβο, πρέπει να πολεμήσεις τον φόβο σου.

Την στιγμή που θα αποφασίσεις να πολεμήσεις τον φόβο σου, θα είσαι καθοδόν προς την φώτιση. Η ζωή πρέπει να περιβάλλεται από αγάπη, όχι από φόβο. Ο φόβος είναι αυτός που προκαλεί τον θυμό. Ο φόβος είναι αυτός που δημιουργεί τελικά την βία. Το έχεις παρατηρήσει; Ο φόβος είναι μια θηλυκή μορφή του θυμού και ο θυμός είναι μια αρσενική μορφή του φόβου. Ο φόβος είναι μια παθητική μορφή του θυμού και ο θυμός είναι μια ενεργητική μορφή του φόβου. Μπορείς λοιπόν να αλλάξεις τον φόβο σε θυμό πολύ εύκολα και τον θυμό σε φόβο -πολύ εύκολα.

Λέω, δοκιμάστε το! Και είναι ένα είδος αποκάλυψης ακόμη και για εκείνους. Αν μπορούν να κτυπούν το μαξιλάρι με πραγματικό, καυτό θυμό, αμέσως εξαφανίζεται ο φόβος, διότι η ίδια εκείνη ενέργεια μεταστρέφεται και γίνεται ενεργητική. Ήταν ανενεργή και τότε αποτελούσε τον φόβο. Ο φόβος είναι η ριζική αιτία τού μίσους, του θυμού, της βίας.

Η ενοχή είναι ανθρώπινης κατασκευής. Ο φόβος είναι έμφυτος και είναι πολύ αναγκαίος. Χωρίς φόβο, δεν θα μπορέσεις να επιβιώσεις καθόλου. Ο φόβος είναι φυσικό πράγμα. Λόγω του φόβου ακριβώς δεν βάζεις το χέρι σου στην φωτιά. Λόγω του φόβου ακριβώς περπατάς στην δεξιά ή την αριστερή πλευρά, ανάλογα με τον νόμο της χώρας. Λόγω του φόβου ακριβώς αποφεύγεις το δηλητήριο. Λόγω του φόβου ακριβώς όταν κορνάρει ο οδηγός του φορτηγού, φεύγεις τρέχοντας από τον δρόμο του.

Υπάρχουν και οι δυο δυνατότητες μέσα σε κάθε άνθρωπο! Ο φόβος και το θάρρος. Όλα θα εξαρτηθούν από το ποιο από τα δυο θα διαλέξεις. Μην διαλέγεις ποτέ τον φόβο. Σακατεύει. Παραλύει. Σε καταστρέφει χωρίς να σου δίνει την ευκαιρία να αναστηθείς. Το θάρρος επίσης θα σε καταστρέψει, η καταστροφή όμως εκείνη είναι πολύ δημιουργική -θα σου δώσει μια νέα γέννηση.

Ο φόβος και το θάρρος καταστρέφουν και τα δυο! Ο φόβος όμως καταστρέφει μόνον. Ο σπόρος σαπίζει. Όταν φυτεύεις τον σπόρο του θάρρους στο έδαφος, πεθαίνει και εκείνος αλλά δεν σαπίζει. Πεθαίνει! Και μετατρέπεται σε ένα νέο φαινόμενο. Εμφανίζεται ένας βλαστός.

Το θάρρος θα σε σκοτώσει όσο και ο φόβος, ο φόβος όμως θα σε σκοτώσει χωρίς να σου δώσει μια νέα ζωή! Διάλεξε το θάρρος! Διάλεγε πάντα το θάρρος!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%