Στέλιος Νικολαΐδης

Να προφυλάξουμε τα παιδιά!

today13 Απριλίου, 2022

Background
share close

Τι μας μαθαίνουν και τι θέλουν να μάθουν τα παιδιά οι «ψυχαγωγικές» εκπομπές της τηλεόρασης; Και γενικότερα η τηλεόραση ειδικά αυτή την εποχή.

1. Ότι μπορούν να μας πληρώνουν για να μας βάζουν σε ένα νησί να πεινάμε να πρέπει να επιβιώσουμε, να είμαστε μακριά από όσους αγαπάμε, και αυτό για τα χρήματα και την πρόσκαιρη δόξα μέσα από τον ευτελισμό μας.

2.Μας μαθαίνουν, σε εμάς και τα παιδιά μας, να συμμετέχουμε σε παιχνίδια που προσβάλουν ή μειώνουν τον σύντροφο και τον φίλο μας για να κερδίσουμε 3000 ευρώ!

3. Μας μαθαίνουν ότι κερδίζεις χρήματα αν αφήσεις κάμερες να παρακολουθούν όσους είναι σε ένα σπίτι 24 ώρες  το 24ωρο! Αύριο και στο δικό σου σπίτι! Ακόμα και τις προσωπικές στιγμές αφαιρώντας μας έτσι την ντροπή και την τσίπα.

4. Μας μαθαίνουν, κυρίως τις γυναίκες, να κλείνονται σε ένα σπίτι με έναν άντρα να τον διεκδικούν όλες, να τον φιλούν, όλες να προσπαθούν να τον ξελογιάσουν για να κερδίσουν την εύνοια του! Μαθαίνουμε και λίγο τι σημαίνει να είσαι ανατολίτης! Ένας άντρας με 20 γυναίκες που τον υπακούν, τον διασκεδάζουν και τον διεκδικούν.

5. Μας μαθαίνουν να φοβόμαστε! Επειδή επιλέγουμε να συμμετέχουμε για να φοβηθούμε! Μας κλείνουν σε σκοτεινά δωμάτια ώστε να μας τρομάζουν οι δοκιμασίες που επιβάλλουν! Και αυτό πάλι για να κερδίσουμε χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο! Και αν δεν τα καταφέρουμε,  μας ρίχνουν σε ένα λαγούμι πατώντας ένα κουμπί για να πέσουμε βαθιά σε μια καταπακτή.

6. Υπήρξαν κάποτε και παιχνίδια που μας μάθαιναν να λέμε κρυμμένα δικά μας μυστικά και πολύ προσωπικές στιγμές! Να τις ακούν οι δικοί μας με οποιοδήποτε κόστος και εξευτελισμό προκριμένου να κερδίσουμε χρήματα από την αποκάλυψη των μυστικών μας.

Όλο αυτό το μυστικό της χειραγώγησης μέσα από την «ψυχαγωγία» συμπληρώνεται από την τρομοκράτηση των δελτίων ειδήσεων με τις συνεχόμενες αναφορές σε τρομακτικά πράγματα! Αλλά και με τις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές εκπομπές που στο τέλος γίνονται χειραγωγοί της ανθρώπινης σκέψης, με αμφιβόλου ποιότητας νέα που εκφωνούνται με το χειρότερο τρόπο!

Τελευταία έχουν βάλει τα παιδιά μας να ανησυχούν, μέσα από τα θέματα που παρουσιάζουν σταθερά εδώ και μήνες, αν θα υποστούν κάτι κακό από τους γονείς τους. Πρέπει πλέον να ενημερώσουμε τα παιδιά μας και όσους αγαπάμε να έχουν άμυνα σε αυτά που βλέπουν! Να ξέρουν να σταθμίζουν τα πράγματα και να σταματήσουν με ισχυρή διάκριση την δυνατότητα χειραγώγησης τους γνωρίζοντας πώς και πού ξεκινάει μία φτηνή ψυχαγωγία που σε συνηθίζει να είσαι ΕΚΤΡΕΦΟΜΕΝΟ!

Και καταλήγει να σε στρέφουν ενάντια στην πίστη σου, στους γονείς σου, στους φίλους σου, στις αξίες σου. Έτσι πριν επέλθει πλήρης εκμαυλισμός στο νου των παιδιών μας πρέπει να τα προετοιμάσουμε να έχουν καλύτερες άμυνες από εμάς, να εμπιστεύονται την σφαιρικότητα στην ενημέρωση, αφού βεβαιωθούν από διαφορετικές και ανεξάρτητες πηγές! Να μάθουν να αξιολογούν, με τον νου τους σε εγρήγορση, όσα τους σερβίρονται έντεχνα και πολλές φορές από λογογράφους με σκοπό τον Ασυνείδητο εκμαυλισμό τους.

Είμαστε ειδικά τώρα περισσότερο από ποτέ υπεύθυνοι για την νέα γενιά η οποία παρότι υποτίθεται ότι είναι μέσα στην «ενημέρωση» από την τηλεόραση και το ίντερνετ δεν έχει επαρκείς άμυνες όπως οι παλαιότεροι! Με πολύ αγάπη και σοφία, ευγένεια και συζήτηση πρέπει να τους το προσφέρουμε και αυτό! Θα είναι καλό και για μας και για τα παιδιά!

Να ξαναζωγραφίσουμε τον κόσμο πάνω σε σωστές αξίες και σταθερές σκέψεις αγάπης, σεβασμού και αξιοπρέπειας!

Ο Θεός βοηθός σε όλο αυτό! Διότι τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις δυνατά παρά τω θεώ.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%