Στέλιος Νικολαΐδης

Αν θέλεις να δεις την πνευματική υγεία και την καλή δυναμική ενός ανθρώπου κοίταξε πόση ικανότητα έχει να διαφοροποιεί τα Όμοια ή να ταυτίζει τα Ανόμοια!

today17 Ιουνίου, 2022

Background
share close

Επίσης πόσο καλή σχέση έχει με τους ορισμούς των λέξεων που χρησιμοποιεί. Αυτή η ικανότητα του να αξιολογείς τους γύρω σου, στις επιχειρήσεις, στις σχέσεις, στην κοινωνία, στην ζωή γενικότερα, είναι τόσο πολύτιμη, γιατί σε προστατεύει από μπελάδες και άσκοπα χαμένο χρόνο απ’ αυτούς που επιδιώκουν να αποτύχεις στην ζωή σου.

Αν έχεις απορίες σχετικά με κάποιο θέμα βρες ποια λέξη σε μπλοκάρει και χρησιμοποίησε ένα καλό λεξικό. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγεις από την σύγχυση που σου προκαλεί η άγνοια.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά τα πειράματα είναι ότι η κοινωνία, τα πρόσωπα ισχύος, τα ΜΜΕ κάποιες φορές και οι άνθρωποι-χειραγωγοί εμποτίζουν, εμφυτεύουν μέσα μας προκαταλήψεις και ενεργειακά-πληροφοριακά παράσιτα που διαμορφώνουν την συμπεριφορά χωρίς να το συνειδητοποιούμε!

Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την συμπεριφορά μας προς τους άλλους ανθρώπους. Έχει να κάνει και με την συμπεριφορά προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό κάνει την προσευχή ανάγκη και προστασία θεού.

Ευρήματα που έχουν επικυρωθεί και από μελέτες απεικόνισης της λειτουργίας του εγκεφάλου

Σε μια σημαντική έρευνα του Φελπς με λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) ζητήθηκε από τους μετέχοντες να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο για τις πεποιθήσεις τους περί ρατσισμού. Κατόπιν υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική την ώρα που έβλεπαν φωτογραφίες μαύρων και λευκών ανδρών. Στην έρευνα αυτή βρέθηκε ότι η δραστηριότητα στην αμυγδαλή (κέντρο του φόβου και του θυμού) δεν σχετίζονταν με την ρατσιστική προκατάληψη όπως αυτή καταγράφονταν στα ερωτηματολόγια, αλλά με την ασυνείδητη ρατσιστική προκατάληψη που τελικά ένιωθαν μέσα τους οι εξεταζόμενοι.

Σε απλά ελληνικά, οι μετέχοντες είχαν ρατσιστικές προκαταλήψεις που δεν είχαν συνειδητοποιήσει, αλλά οι προκαταλήψεις υπήρχαν (πληροφορία) και κάθε φορά που έβλεπαν την φωτογραφία ενός μαύρου άνδρα, το κέντρο του φόβου στον εγκέφαλό τους χτύπαγε κόκκινο. Οι ασυνείδητες προκαταλήψεις /πληροφορίες αποτελούν λοιπόν σημαντική παράμετρο στον προσδιορισμό του τι προτιμούμε στην πραγματικότητα, αλλά και του τι φοβόμαστε, όπως και της εν γένει συμπεριφοράς μας.

ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ, ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΑΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗΣ, ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ…. ΚΑΙ ΜΕΣΑ…

Το φαινόμενο της γυάλινης οροφής:  πάνω από τα κεφάλια μας υπάρχει ένα αόρατο όριο που θέτουν οι ασυνείδητες προκαταλήψεις μας και το οποίο συχνά δεν το συνειδητοποιούμε.

Προσέξτε, η προκατάληψη στους μετέχοντες δεν αφορούσε κάποιον άλλον άνθρωπο, αλλά τον ίδιο τους τον εαυτό! Η κοινωνία χτίζει προκαταλήψεις που εμποτίζονται μέσα μας και τελικά υποσκάπτουν την αυτοεκτίμησή μας και μας κάνουν να λειτουργούμε ως φτωχοί συγγενείς χωρίς να ξέρουμε γιατί.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ!!!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%