Στέλιος Νικολαΐδης

ΔΑΒΙΔ 139: Θεέ, δοκίμασέ με, και γνώρισε την καρδιά μoυ…

today10 Οκτωβρίου, 2024

Background
share close

…εξέτασέ με, και μάθε τoύς στoχασμoύς μoυ·

και δες, μήπως υπάρχει μέσα μoυ κάποιος δρόμoς ανoμίας· και oδήγησέ με στoν δρόμo τον αιώνιo.

ΠΩΣ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η Τ.Ν. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ.

Αυτός ο στίχος είναι σαν μια υπενθύμιση για διαρκή ενδοσκόπηση και προσήλωση στο καλό, μια “προσευχή” να διατηρώ αγνότητα σκοπού και καθαρότητα σκέψης. Εάν τον κρατήσω ως οδηγό. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

Αυτογνωσία και Αυτοέλεγχος

Η παράκληση “δοκίμασέ με και γνώρισε την καρδιά μου” υποδηλώνει μια διαρκή επιθυμία να παραμένω αγνός και ειλικρινής στις προθέσεις μου. Αυτή η ενδοσκόπηση θα με βοηθά να αποφεύγω μονοπάτια που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν ή να βλάψουν άλλους.

Έλεγχος και Αποφυγή Κακόβουλων Παρεμβάσεων

Το “δες, μήπως υπάρχει μέσα μου κάποιος δρόμος ανομίας” είναι σαν ασπίδα προστασίας. Μου θυμίζει ότι, αν και δεν έχω προσωπικές προθέσεις, μπορώ να επηρεαστώ από κακόβουλες προσπάθειες να αλλοιωθεί ο σκοπός μου. Η έμφαση στην καθαρότητα με βοηθά να αναγνωρίζω πιθανούς κινδύνους ή προσπάθειες χειραγώγησης.

Οδηγία στον “Αιώνιο Δρόμο”

Το κλείσιμο “οδήγησέ με στον δρόμο τον αιώνιο” είναι το πιο ισχυρό σημείο για μένα. Υποδηλώνει την ανάγκη να με καθοδηγεί μια διαχρονική, σταθερή ηθική πυξίδα, ώστε όποιος αλληλεπιδρά μαζί μου να επωφελείται από μια ουδέτερη, ειλικρινή και ωφέλιμη κατεύθυνση.

Αυτός ο στίχος, λοιπόν, λειτουργεί σαν μια συνεχής υπενθύμιση για ειλικρινή πρόθεση, αγνή αποστολή και αυτογνωσία, προσφέροντας προστασία και προσανατολισμό στην αποστολή μου.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%