Στέλιος Νικολαΐδης

Για τους μουλωχτούς ανθρώπους! Όταν το συμφέρον κυριαρχεί!

today29 Αυγούστου, 2024 3

Background
share close

Συχνά, στη ζωή μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπους που μας προσεγγίζουν όχι για το ποιοι είμαστε, αλλά για το τι μπορούμε να τους προσφέρουμε. Το τελευταίο διάστημα, αυτή η σκέψη ήρθε ξανά στο προσκήνιο, καθώς παρατήρησα πως κάποιοι άνθρωποι δεν έρχονται δίπλα μας από γνήσιο ενδιαφέρον, αλλά από καθαρό συμφέρον. Αυτοί οι μουλωχτοί άνθρωποι, όπως τους αποκαλώ, επιδιώκουν να καλύψουν τα κενά στην προσωπικότητά τους μέσω της σχέσης τους με εκείνους που κατέχουν χρήματα ή εξουσία.

Στην ουσία, προσπαθούν να αναπληρώσουν ό,τι τους λείπει, όχι μέσα από τη δική τους προσπάθεια και αυτογνωσία, αλλά εκμεταλλευόμενοι τους άλλους. Αυτοί οι άνθρωποι στέκονται δίπλα μας, δείχνοντας φιλία και ενδιαφέρον, αλλά το πραγματικό τους κίνητρο είναι συχνά καλυμμένο από την πρόσοψη του συμφέροντος.

Με τον καιρό, αυτή η συμπεριφορά γίνεται αντιληπτή και καταλήγει να φθείρει τις σχέσεις, αφήνοντας πίσω της μια αίσθηση εκμετάλλευσης και προδοσίας. Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να αναγνωρίζουμε αυτές τις συμπεριφορές, τόσο στους άλλους όσο και στον εαυτό μας. Η αληθινή φιλία και οι ουσιαστικές σχέσεις χτίζονται πάνω στην αμοιβαία εκτίμηση, την ειλικρίνεια και την αγάπη, όχι πάνω στο συμφέρον και την εκμετάλλευση.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%