Στέλιος Νικολαΐδης

Δεσμός ή Αγάπη; Η Αληθινή Ελευθερία στις Ανθρώπινες Σχέσεις!

today26 Αυγούστου, 2024

Background
share close

Η αγάπη, στην πιο αγνή της μορφή, είναι η δύναμη που μας ενώνει, μας εμπνέει και μας ανυψώνει. Όμως, στις ανθρώπινες σχέσεις, όταν επιτρέπουμε στα αδύναμα σημεία του εαυτού μας να μας κυριεύσουν, αυτή η αγάπη μπορεί να μετατραπεί σε δεσμό που περιορίζει την ελευθερία μας.

Αυτό το φαινόμενο δεν το βλέπουμε μόνο στις προσωπικές μας σχέσεις, αλλά και σε κοινωνίες και κράτη, όπου οι αδύναμοι παραχωρούν εξουσία στους ισχυρότερους, αφήνοντας την αληθινή ελευθερία να χαθεί.

Η πραγματική ελευθερία, όμως, προϋποθέτει εσωτερική δύναμη και την ικανότητα να αγαπάμε χωρίς όρους, χωρίς δεσμά, σεβόμενοι τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους.

Ας αναλογιστούμε, πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την αγάπη μας αγνή και την ελευθερία μας αδιαπραγμάτευτη. Στις σχέσεις μας, ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας υποτάξει, Και ας μην ονομάζουμε αυτή την υποταγή «αγάπη» όταν οι παραινέσεις που φυσιολογικά μπορούμε να δεχτούμε αν και οπότε θελήσουμε μετατρέπονται σε φασιστικές εντολές -έτσι ώστε να κρατήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη και την ελευθερία και  να μπορέσουμε να εξελιχθούμε αληθινά και να κατακτήσουμε την διαρκή μας ανάπτυξη.

Άλλο να έχεις ένα σοφό σύμβουλο μέσα στη ζωή σου κι άλλο να έχεις ένα δεσμοφύλακα και ένα μαντρόσκυλο στο όνομα της αγάπης: τον ΔΕΣΜΟ σου ή δεσμοφύλακα σου!

Η σοφή ελληνική γλώσσα πάντα δίνει απαντήσεις! Άλλο ο δεσμός σου κι άλλο η αγάπη σου που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι ΔΕΣΜΟΣ με την κακή έννοια.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%