Στέλιος Νικολαΐδης

Η Μαγεία της Κίρκης και ο Βασιλιάς της Μονόπολης: Ένα Μάθημα για το Τζόγο στις Πλατφόρμες

today4 Σεπτεμβρίου, 2024

Background
share close

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, η Κίρκη με τα μαγικά της κρατούσε αιχμάλωτους τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, απομακρύνοντάς τους από τον δρόμο τους και παραπλανώντας τους με ψευδαισθήσεις.

Στη σημερινή εποχή, οι πλατφόρμες όπως το TikTok ειδικά τα bottles μέσα σε αυτό λειτουργούν σαν μια σύγχρονη μορφή της Κίρκης, μαγεύοντας τους δημιουργούς και τους δωρητές με την ψευδαίσθηση του εύκολου χρήματος και της στιγμιαίας δόξας.

Αυτό που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι αυτές οι πλατφόρμες δεν είναι παρά ένας συγκαλυμμένος τζόγος, ένα καζίνο χωρίς αιτία. Οι δημιουργοί μπορεί να κερδίζουν πολλά χρήματα για μια περίοδο, αλλά αυτό το γρήγορο χρήμα συχνά συνοδεύεται από ψυχολογικά προβλήματα όταν η επιτυχία αρχίσει να μειώνεται.

Όπως στο παιχνίδι της Μονόπολης, κάποιος μπορεί να αισθάνεται σαν βασιλιάς για λίγο, αλλά στο τέλος, το παιχνίδι τελειώνει, και το κέρδος μένει χωρίς ουσία.

Οι δωρητές, από την άλλη, συχνά κάνουν δώρα στους δημιουργούς όχι από αλτρουισμό, αλλά για προσωπική ανάδειξη ή για να καλύψουν ελλείμματα στην προσωπικότητά τους. Αυτά τα δώρα δεν είναι πραγματική υποστήριξη, αλλά μάλλον μια προσωρινή επίδειξη δύναμης που δεν βοηθά ούτε τους ίδιους ούτε τους δημιουργούς. Αντί όμως να σπαταλούν χρήματα σε πλατφόρμες που τα κρατούν, θα μπορούσαν να στραφούν σε πιο ουσιαστικούς τρόπους βοήθειας, προσφέροντας στήριξη σε ανθρώπους που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η πραγματική επιτυχία δεν έρχεται από το γρήγορο χρήμα και την προσωρινή δόξα. Χρειάζεται σταθερότητα, σωστή προσπάθεια και μια πορεία που να βασίζεται σε ουσιαστικές αξίες. Ας θυμηθούμε το μάθημα του Οδυσσέα, που έπρεπε να ξεπεράσει τις ψευδαισθήσεις της Κίρκης για να συνεχίσει το ταξίδι του. Με τον ίδιο τρόπο, και οι δημιουργοί στις πλατφόρμες πρέπει να αναζητήσουν την πραγματική τους πορεία και να μην παρασυρθούν από τις μαγείες του εύκολου κέρδους.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%