Στέλιος Νικολαΐδης

Η Τέχνη της Αποσύνδεσης: Αναζωογόνηση, Ανανέωση, Επαφή με τα Θετικά

today11 Οκτωβρίου, 2024

Background
share close

Σε έναν κόσμο που κινείται αδιάκοπα, γεμάτο ειδοποιήσεις, πιεστικές απαιτήσεις και ατελείωτες ώρες εργασίας, η αποσύνδεση είναι πλέον αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Η δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να χαλαρώσουμε, και να αποσυμπιεστούμε από την υπερφόρτωση της καθημερινότητας μας αναζωογονεί και μας φέρνει πίσω σε εμάς τους ίδιους.

Η αποσύνδεση δεν σημαίνει απόσυρση από τον κόσμο. Αντιθέτως, μας προσφέρει χώρο και χρόνο για να επανασυνδεθούμε με ό,τι πραγματικά μας τρέφει. Αν είσαι επαγγελματίας, επιχειρηματίας ή κάποιος που εργάζεται πολλές ώρες, η απομάκρυνση από τα κινητά και τις απαιτήσεις της δουλειάς είναι κρίσιμη για την ψυχική σου υγεία. Και αν συγκατοικείς, μερικές στιγμές μακριά από τον στενό σου κύκλο επιτρέπουν στις σχέσεις να αναπνέουν και στον ψυχισμό μας να ανακάμπτει.

Πέρα από την αποσύνδεση, είναι εξίσου σημαντικό να επανασυνδεθούμε με τα θετικά όντα και τις φωτεινές ενέργειες στη ζωή μας. Οι άνθρωποι γύρω μας που μας ενθαρρύνουν και μας γεμίζουν θετικότητα είναι πηγή πραγματικής ανάτασης. Είτε βρίσκονται κοντά μας είτε σε κάποια απόσταση, φίλοι, συγγενείς, ή απλά θετικά πνεύματα που μας κατανοούν, μας βοηθούν να βλέπουμε καθαρά και να γεμίζουμε ενέργεια.

Αν κάποιος δεν βρίσκει αυτή την επαφή μέσα από την προσευχή, μπορεί να αναζητήσει την ίδια ανάσα μέσα στη φύση. Μια βόλτα στο δάσος, ο καθαρός αέρας ή η παρατήρηση του τοπίου προσφέρουν την ίδια αίσθηση αποσυμπίεσης και γαλήνης, όπως μια αγκαλιά από έναν καλό φίλο.

Ας κάνουμε την αποσύνδεση μια καθημερινή ιεροτελεστία. Ας της δώσουμε χώρο στη ζωή μας, ώστε να μας φέρει πίσω τη χαμένη μας ενέργεια και να μας χαρίσει την ανανέωση που τόσο έχουμε ανάγκη. Γιατί η αληθινή δύναμη έρχεται όταν είμαστε συνδεδεμένοι με αυτό που πραγματικά μας τρέφει και μας ηρεμεί.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%