Στέλιος Νικολαΐδης

Η φύση δεν είναι απλά το περιβάλλον που μας περιβάλλει. Είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας!

today7 Σεπτεμβρίου, 2024

Background
share close

Όταν κοιτάζουμε τα δέντρα, τα βουνά, τους ποταμούς, το απέραντο ουρανό, δεν βλέπουμε μόνο τη φυσική ομορφιά, αλλά και την αντανάκλαση της εσωτερικής μας κατάστασης.

Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε εσωτερική αρμονία, βλέπει τη φύση με μάτια γεμάτα θαυμασμό και ευγνωμοσύνη. Όταν, όμως, επικρατεί η σύγχυση και ο εγωισμός, η φύση μοιάζει μακρινή και ξένη.

Η φύση είναι δάσκαλος. Μας υπενθυμίζει την απλότητα, τη ροή των πραγμάτων, την ανάγκη για ισορροπία. Ο ήλιος που ανατέλλει κάθε μέρα, το νερό που ρέει ασταμάτητα, ο αέρας που αναπνέουμε χωρίς δεύτερη σκέψη –όλα αυτά είναι υπενθυμίσεις ότι η ζωή προχωράει χωρίς άγχος, χωρίς βιασύνη, σε τέλεια αρμονία. Αν καταφέρουμε να συντονιστούμε με τον ρυθμό της φύσης, τότε και η δική μας εσωτερική ζωή θα γίνει πιο γαλήνια, πιο καθαρή.

Κάθε φορά που νιώθουμε χαμένοι, είναι η φύση που μπορεί να μας επαναφέρει στον δρόμο μας. Ας σταθούμε για λίγο στην ησυχία της και ας αφουγκραστούμε τη σοφία που έχει να μας δώσει.

Η εσωτερική μας αρμονία και η σχέση μας με τη φύση είναι αλληλένδετες. Όσο περισσότερο φροντίζουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, τόσο πιο πολύ θα αισθανόμαστε την ενότητα με τη φύση και, κατ’ επέκταση, με τον ίδιο τον Θεό.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%