Στέλιος Νικολαΐδης

Μην μπερδεύεσαι από βάρδους καλλιτέχνες με περίεργες απόψεις, μην αφήνεις τον νου σου να αναστατώνεται!

today4 Ιουλίου, 2024

Background
share close

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα Εκκλησία είμαστε εμείς όταν είμαστε μαζί, αγαπιόμαστε, προσευχόμαστε, συνυπάρχουμε! Ο καθένας ας πει ό,τι θέλει, μην μπερδεύεσαι!

Θεός: Η Υπέρτατη Αλήθεια

Μην μπερδεύεσαι, ο Θεός δεν υπάρχει με την έννοια που συχνά εννοούμε. Δεν υπόκειται σε καμία αρχή (υπάρχω=υπό κάποιας αρχής) Ο Θεός ΑΡΧΕΙ. Ο Θεός που υπάρχει για σένα και για πολλούς, είναι αυτό που έχεις ανάγκη να φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από σένα, αλλά έτσι όπως το πάει η ανάγκη σου είναι και κάτω από σένα, υπό της αρχής ακόμα και της δικής σου θέλησης.

Μην μπερδεύεσαι, ο Θεός ΕΙΝΑΙ. “Ο Ων ο Ην και ο Ερχόμενος” όπως λένε οι Γραφές, ή απλά  ΕΙΝΑΙ. Δεν έχει ανάγκη ούτε αυτόν που πιστεύει, ούτε αυτόν που δεν πιστεύει. Ο Θεός ΕΙΝΑΙ και μπορείς να τον νιώσεις σαν αγάπη, ζωή, πνεύμα, ψυχή, αρχή, δύναμη, χαρά, φως. Κάθε μία από αυτές τις λέξεις απεικονίζει κάποιες από τις ιδιότητες του Θεού όπως κατ’ ελάχιστον μπορεί να αντιληφθεί αυτό που αποκαλούμε «νόηση».

Ο Θεός ΕΙΝΑΙ, και δεν υπάρχει μόνο όταν τον θέλεις ή όταν δεν τον θέλεις. Ο Θεός Είναι, Ήταν, και θα είναι Είναι! Και ήταν πάντα, πριν από σένα και την ανάγκη σου να τον χρειάζεται.

Τα γράμματα από την λέξη “Θεός” στα ελληνικά, αλληγορικά, μπορεί να σημαίνουν τα εξής:

1. Θ: Θεία Ύπαρξη ή Θεία Πηγή. Το γράμμα Θ συμβολίζει την άμεση σύνδεση με το Θείο.

2. Ε: Ενέργεια ή Ενοποίηση. Αναφέρεται στην ενέργεια που κινεί το σύμπαν και ενώνει όλα τα πράγματα μεταξύ τους.

3. Ο: Ολοκληρωμένο ή Ολόκληρο. Ένας κύκλος που δεν έχει αρχή και τέλος, υποδηλώνοντας την αιωνιότητα και την ολότητα της ύπαρξης.

4. Σ: Σοφία ή Συνείδηση. Αντιπροσωπεύει την ανώτερη γνώση και την πνευματική αντίληψη του κόσμου.

Φρόντισε να είσαι ΕΔΩ, και όπου είσαι, είναι και ο Θεός. Μην τον κατασκευάζεις, γιατί ο Θεός ΕΙΝΑΙ! Οι κατασκευές είναι πατερίτσες του νου όταν δεν μπορεί να αντιληφθεί άμεσα τον ζώντα Θεό. Έτσι κατασκευάζει πρόθεους ή απορρίπτει θεούς με σκοπό να καταλάβει τι γίνεται. Αλλά κάτι που το καταλαβαίνεις δεν είναι αρκετό για να περιγράψει τον Θεό. Ο Θεός απλά ΕΙΝΑΙ!

Υ.Γ Πόσο υπέροχα η ελληνική γλώσσα και η Σοφία της μπορεί να προσεγγίσουν ακόμη και τις πιο δύσκολες έννοιες! Και με κάθε γράμμα, κάθε λέξη και κάθε πρόταση, να σε φέρνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ζώσα αλήθεια!

Συντάκτης: Μαρία Παπαϊωάννου

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%