Στέλιος Νικολαΐδης

Οι Influencers και TikTokers της εποχής

today1 Σεπτεμβρίου, 2024 2

Background
share close

Τι μπορούν να μάθουν οι νέοι από τους μεγάλους του παρελθόντος.

Στη σημερινή εποχή, όπου το εύκολο χρήμα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τη μουσική βιομηχανία μπορεί να φανεί δελεαστικό, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πραγματική επιτυχία και η αξία μετριούνται με τη διαχρονικότητα. Οι μεγάλοι ηθοποιοί και μουσικοί του παρελθόντος, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος κ.α. και οι σπουδαίες φωνές όπως η Βίκυ Μοσχολιού, η Μαρινέλλα, η Πόλυ Πάνου και ο Στέλιος Καζαντζίδης, ήταν στην ουσία  influencers της εποχής τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν κέρδισαν τη φήμη τους μέσα από σκάνδαλα ή προκλητικές συμπεριφορές. Πάλεψαν, δούλεψαν ατελείωτες ώρες, και προσέφεραν στο κοινό τους ποιότητα, συναίσθημα, και τέχνη. Η διαχρονικότητα της προσφοράς τους είναι αυτό που τους καθιέρωσε στον χώρο.

Σήμερα, οι σύγχρονοι influencers, τραγουδιστές και ηθοποιοί, έχουν κερδίσει πολλά χρήματα από τον κόσμο που τους πληρώνει για το περιεχόμενό τους. Ωστόσο, πολλές φορές η σημερινή μουσική βιομηχανία και τα πρότυπα που προτείνει είναι εκτός του αξιακού συστήματος, της σοβαρότητας και της αξιοπρέπειας. Το εύκολο χρήμα μπορεί να έρθει γρήγορα, αλλά εξίσου γρήγορα μπορεί να χαθεί, αφήνοντας πίσω ένα κενό. Η φήμη και η αξία που βασίζονται στην επιφανειακή δημοσιότητα και στις προκλητικές συμπεριφορές δεν διαρκούν.

Είναι στο χέρι μας να επιλέγουμε με σύνεση τους καλλιτέχνες και influencers που αξίζουν τη στήριξή μας. Μην αφήσετε τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τη μουσική βιομηχανία να σας παρασύρουν σε μονοπάτια που μπορεί να φαίνονται λαμπερά, αλλά καταλήγουν σε σκοτάδι. Ακολουθήστε το παράδειγμα των παλαιών μεγάλων, επενδύστε στο ταλέντο σας, δουλέψτε σκληρά, και η αναγνώριση που θα έρθει θα είναι αληθινή και διαρκής.

Το σημαντικό δεν είναι να είσαι απλώς ένας ακόμα influencer ή καλλιτέχνης της εποχής. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσεις κάτι με αξία, κάτι που θα θυμούνται οι άνθρωποι για τις σωστές αιτίες. Όπως ακριβώς έκαναν οι μεγάλοι του παρελθόντος.

Υ.Γ.: Οι κίνδυνοι για τους σημερινούς influencers και TikTokers, με τις άπειρες ώρες που διαθέτουν για να προκαλέσουν καυγάδες, φασαρίες και να κάνουν ό,τι χαζομάρα υπάρχει προκειμένου να αυξήσουν τα νούμερά τους, είναι πολλοί και σοβαροί. Αυτές οι δραστηριότητες όχι μόνο καταστρέφουν την προσωπική τους ζωή, αλλά τους οδηγούν συχνά σε κατάθλιψη και σε μια υπερβολικά εγωιστική στάση. Αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν ένα πραγματικά δυνατό χαρτί για να το χρησιμοποιήσουν κάπου αλλού, πέρα από την πλατφόρμα. Πολλοί από αυτούς δεν είναι γνωστοί έξω από την πλατφόρμα, και αν είναι, αυτό συμβαίνει επειδή τους πρόβαλε η τηλεόραση παρεμπιπτόντως.

Οι άνθρωποι που έχουν προσωρινή αξία συχνά παρουσιάζουν μεγάλο πρόβλημα εγωισμού, ανοησίας και πραγματικής έλλειψης αξιών. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η δημιουργία με ουσία και διαχρονική αξία είναι ο δρόμος προς την αληθινή επιτυχία.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%