Στέλιος Νικολαΐδης

Το «Είμαι»: Η Απόλυτη Παρουσία

today6 Σεπτεμβρίου, 2024

Background
share close

Ο Χριστός είπε “Εγώ είμαι το φως, η αλήθεια και η ζωή”, μια δήλωση που ξεπερνά την απλή περιγραφή. Μέσα από το “είμαι” φανερώνεται η απόλυτη θεϊκή παρουσία, η οποία περιέχει την αλήθεια, το φως, την αγάπη και τη ζωή. Δεν είναι απλά λόγια, αλλά η καθαρή ουσία της ύπαρξης.

Αυτό το “είμαι” εμφανίζεται ξανά όταν ο Θεός μίλησε στον Μωυσή. Όταν ο Μωυσής ρώτησε “Ποιος είσαι;”, ο Θεός απάντησε “Εγώ είμαι”, δηλώνοντας την απειρότητα, το ακατανόητο και το απόλυτο. Ακόμα και όταν ο Μωυσής αναρωτήθηκε “Και εγώ ποιος είμαι;”, η απάντηση ήρθε ξεκάθαρη: “Εσύ είσαι”. Εδώ, το “είμαι” γίνεται η βάση κάθε αρετής. Το «είμαι» δεν χρειάζεται προϋποθέσεις, αλλά η καθαρή παρουσία που περιέχει μέσα της το φως, την αγάπη, τη χαρά, τη δύναμη.

Το να είσαι είναι κάτι υπερφυσικό, κάτι μεταφυσικό, που μας ενώνει με το θείο και μας επιτρέπει να εκφράσουμε όλες τις αρετές. Είμαι αγάπη, είμαι φως, είμαι χαρά, είμαι δύναμη. Αλλά πριν απ’ όλα αυτά, πρέπει να περιέχω το «είμαι». Είναι αυτή η καθαρή παρουσία που ενσαρκώνει το φως, την αγιότητα και την αγάπη, και καθοδηγεί τους ανθρώπους του φωτός στην αληθινή τους ουσία».

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%