Στέλιος Νικολαΐδης

Άλλαξε! Και ο κόσμος θα αλλάξει!

today10 Δεκεμβρίου, 2020

Background
share close

“Εγώ” είναι το πλήθος των ψεμάτων σου! Κάθε φορά που επιβεβαιώνεις ένα από τα μικρά σου “εγώ” ψεύδεσαι! “Εγώ” μπορεί να πει μόνο όποιος γνωρίζει τον εαυτό του, όποιος είναι κύριος της ζωής του, όποιος έχει βούληση!

Παρατήρησε τον εαυτό σου! Ανακάλυψε ποιος είσαι!

Ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι! Είναι ένας καθρέπτης! Εκεί έξω βρίσκεις τον δικό σου κόσμο, τον κόσμο που έχτισες, που ονειρεύτηκες!

Έξω βρίσκεις εσένα! Πήγαινε να δεις ποιος είσαι! Θα ανακαλύψεις ότι οι άλλοι είναι η αντανάκλαση της εικόνας του ψέματος που έχεις μέσα σου, του συμβιβασμού, της άγνοιάς σου!

Άλλαξε! Και ο κόσμος θ’ αλλάξει!

Δημιουργείς έναν άρρωστο κόσμο, και έπειτα φοβάσαι το δημιούργημά σου, την βία που εσύ ο ίδιος προκάλεσες! Πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι αντικειμενικός, αλλά ο κόσμος είναι όπως εσύ τον ονειρεύεσαι! Πήγαινε στον κόσμο και αποδέξου τον!

Αυτό που εσύ αποκαλείς πραγματικότητα είναι μόνο φαινόμενα, πρέπει να την αναποδογυρίσεις τελείως! Θα πρέπει να μάθεις έναν νέο τρόπο να σκέφτεσαι, να αναπνέεις, να δρας και να αγαπάς!

Κρυμμένος πίσω από μια απασχόληση, πίσω από την απατηλή προστασία ενός μισθού, διαιωνίζεις την φτώχεια, την δυστυχία του κόσμου!

Η ζωή είναι πάρα πολύ πολύτιμη για να εξαρτάται και πάρα πολύ πλούσια για να χάνει!

Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξεις!

Έφτασε ο καιρός να εγκαταλείψεις τον όλο συγκρούσεις τρόπο με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο!

Είναι καιρό για ΦΩΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

ΝΑΙ! Η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο ξεκινάει από μέσα σου! Έχεις τα κότσια να αλλάξεις;

Έχεις τα κότσια να αρνηθείς τον εαυτό σου, τα φορτία σου, τα πάντα, να αμφισβητήσεις κάθε τι που λιμνάζει, να εγκαταλείψεις τον φόβο;

Να γκρεμίσεις όλα τα σύνορα, να πετάξεις όλους τους περιορισμούς, όλα τα πιστεύω;

Η αλήθεια ελευθερώνει από το φόβο και η αλήθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μέσα σε μια πίστη! Η πίστη έχει όρια: κάποιες φορές την πίστη των άλλων! Η αλήθεια δεν έχει!

Έχεις τα κότσια να σταματήσεις να κρίνεις; Γιατί η κρίση σου είναι περιορισμένη και διαμορφωμένη από τις εμπειρίες σου -δεν είναι δική σου!

Έχεις τα κότσια να ανοίξεις την αγκαλιά σου σε όλα όσα βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι, να γίνεις δέντρο παντός καιρού με ρίζες βαθιές που να αντέχουν;

Ρίζες είναι οι αξίες! Και αληθινές αξίες είναι αυτές που ταυτίζονται με τους κανόνες της άναρχης φυσικής συμπαντικής ζωής…

Έχεις τα κότσια να μην ελπίζεις, να μην προσδοκάς ανταμοιβές, να ζεις άχρονα, χωρίς παρελθόν στην πλάτη, χωρίς μέλλον για να πραγματώσει όνειρα και επιδιώξεις;

Έχεις τα κότσια να είσαι το καλύτερο που μπορείς – τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο;

Έχεις τα κότσια να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο;

Αν πράγματι τα έχεις, τότε αυτό που ψάχνεις σε όλη σου την ζωή δεν χρειάζεται να το ψάχνεις άλλο!

Είσαι το Όλον ως ικανότητα! Αν ο κόσμος γεννιέται, εσύ είσαι! 

Βρίσκεσαι ελεύθερα μέσα στα πάντα, από πάντα, για πάντα, όπως πάντα! Είσαι ένας αυτοπαρατηρούμενος ακτινοβόλος κόσμος, ένα σύμπαν μιας υπέρλαμπρης και μοναδικής ικανότητας! Τίποτα δεν είναι έξω από εσένα που να μπορεί να σε πληγώσει, να σε σπρώξει, να σε τραβήξει! Όταν ακούω μια καμπάνα να χτυπά, δεν υπάρχω εγώ, δεν υπάρχει η καμπάνα, υπάρχει μόνο ο ήχος! 

Δεν υπάρχει κάτι έξω από εσένα που να μπορείς να το θέλεις, να το επιθυμείς, να το αναζητάς ή να προσπαθείς να φτάσεις! Το είναι σου απλώνεται μέχρι και την τελευταία γωνία του σύμπαντος και αγκαλιάζει το καθετί μια ατελείωτη ευδαιμονία! Είναι πλήρες, γεμάτο, άπειρο και σε αφήνει να πλέεις μέσα σ’ έναν κατάφωτο ωκεανό άπειρης φροντίδας, χωρίς την αίσθηση του χρόνου, του χώρου, της διάρκειας! 

Δεν υπάρχει ο κόσμος ως αντικείμενο εκεί έξω ώστε να προσκρούει βίαια η συνείδησή μας σε κάτι! 

Η αίσθηση του βάρους χάνεται γιατί δεν βρισκόμαστε εμείς μέσα στον κόσμο, αλλά ο κόσμος βρίσκεται μέσα σ’ εμάς, αφού είμαστε γνήσιο «κενό», ικανότητα, ε ί ν α ι! 

Δεν υπάρχει καμία δυαδικότητα -ποτέ ο κόσμος δεν σου χαρίζεται δυο φορές, αλλά πάντοτε μόνο μία, και εσύ είσαι ο κόσμος σου! Εσύ είσαι η μία και μοναδική ικανότητά σου να είναι για σένα ο κόσμος! 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%