Στέλιος Νικολαΐδης

ΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

today8 Μαρτίου, 2022

Background
share close

Την στιγμή που πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει αρνητικές σκέψεις, διώξε τις ακαριαία. Μην σταματήσεις να πεις ούτε ένα «αντίο» στην πλάνη σου, αλλά στρέψε αμέσως την προσοχή σου στην Παρουσία του Θεού.

Μπορούμε πράγματι να πούμε ότι από την στιγμή που πρωτοεμφανίζεται το λάθος, τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα είναι τα πιο κρίσιμα.

«Όταν λοιπόν δείτε το βδέλυγμα της ερήμωσης, για το οποίο μίλησε ο Δανιήλ, ο προφήτης, να στέκεται στον άγιο τόπο, τότε εκείνοι που είναι στην Ιουδαία, ας φεύγουν προς τα βουνά, εκείνος που είναι πάνω στην ταράτσα, ας μη κατεβεί να πάρει τα πράγματα από το σπίτι του, και εκείνος που είναι στο χωράφι ας μη γυρίσει πίσω να πάρει τα ενδύματά του»

(Ματθ. ΚΔ’, 15-18)

Ο Ιησούς διδάσκει αυτό το μάθημα με τον δικό του γραφικό τρόπο. Ο άγιος τόπος είναι η συνειδητότητά σου, και το βδέλυγμα της ερήμωσης είναι κάθε αρνητική σκέψη, κάθε πρόβλημα όπως αυτά που ζούμε σήμερα, προσωπικά αλλά και τα γενικά. Ας προσέχουμε, γιατί αρνητική σκέψη σημαίνει απόδοση πίστης στην απουσία του Θεού την επίμαχη στιγμή.

Από την στιγμή που θα δεχτούμε την απεικόνιση της Γραφής είναι αδύνατο να την λησμονήσουμε.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%