Στέλιος Νικολαΐδης

ΕΡΧΟΝΤΑΙ Αόρατες Βιομετρικές Φυλακές!

today8 Φεβρουαρίου, 2022

Background
share close

Αόρατη Βιομετρική Φυλακή. Η Τεχνοκρατία έρχεται στο Μεξικό;

Πρόσφατες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση του Μεξικού καθιστούν σαφές ότι υπάρχουν σχέδια για την εισαγωγή προηγουμένως αόρατης τεχνολογίας παρακολούθησης στο λατινοαμερικάνικο έθνος.

Κατά την διάρκεια του περασμένου έτους (2020) εισήχθησαν νέοι λογαριασμοί και ανακοινώθηκαν νέα σχέδια από την κυβέρνηση του Μεξικού, τα οποία δηλώνουν μια προσπάθεια να φέρει την ψηφιακή παρακολούθηση και την βιομετρική τεχνολογία σε ένα έθνος (φυλακή) που μέχρι στιγμής έχει αποφύγει προγράμματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και ο Καναδάς. Τα όντα και τα ιδρύματα πίσω από αυτήν την ώθηση πλαισιώνουν τις δράσεις τους και τις προπαγανδίζουν ως “προσπάθειες προστασίας των Μεξικανών από το έγκλημα, καθώς και βοήθεια για εκατομμύρια πολίτες να ενταχθούν στο τραπεζικό σύστημα.

Παρόλο που αυτά τα μέτρα προωθούνται δήθεν, ως μέθοδος για την προσέλκυση του μεξικανικού πληθυσμού στην ψηφιακή εποχή και τον τερματισμό της κατάστασής τους ως «unbankable», η πραγματικότητα είναι ότι οι προσπάθειες “εκσυγχρονισμού” του Μεξικού θα οδηγήσουν επίσης σε λιγότερη ιδιωτικότητα, ανεξαρτησία, φυσική ζωή και ασφάλεια. Κοντολογίς σε ακόμη ένα κράτος φυλακή.

Το Σχέδιο Βιομετρικών για Κινητά Τηλέφωνα.

Πρόσφατα, ένα προτεινόμενο σχέδιο για την τοποθέτηση εκατομμυρίων δεδομένων χρηστών κινητών τηλεφώνων σε μια βιομετρική βάση δεδομένων προκάλεσε διαμάχες και κάποια ώθηση από εταιρείες και ομάδες απορρήτου. Το σχέδιο καλεί την America Movil, την AT&T Inc και άλλους φορείς να συλλέγουν βιομετρικά δεδομένα από τους πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων, σάρωσης αμφιβληστροειδούς, και τα οποία συλλέγονται σε μια βάση δεδομένων που διαχειρίζεται μια ρυθμιστική υπηρεσία του Μεξικού.

Το σχέδιο-φυλακή ζητά συγκεκριμένα από τις τηλεπικοινωνίες να εγκαταστήσουν βιομετρικό εξοπλισμό οπουδήποτε πωλούνται κινητά τηλέφωνα. Εάν κάποιος αποτύχει ή δεν θέλει να παραδώσει τα δεδομένα του, το κινητό τηλέφωνο θα διακόπτει την υπηρεσία του. Η Elena Estavillo, πρώην επίτροπος του IFT, ρυθμιστής τηλεπικοινωνιών του Μεξικού, πιστεύει ότι αυτή η κίνηση θα απομονώσει περαιτέρω τους Μεξικανούς που βασίζονται στα τηλέφωνά τους για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. «Πρέπει να το επισημάνουμε ως κάτι πολύ ανησυχητικό, διότι μπορεί να είναι μια περίσταση που αποθαρρύνει ή, για ορισμένους, καθιστά αδύνατη την πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες, κάτι που είναι θεμελιώδες δικαίωμα», δήλωσε ο Estavillo στο Reuters.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%