Στέλιος Νικολαΐδης

Η δημιουργικότητα δεν έχει καμία σχέση με καμία συγκεκριμένη δραστηριότητα

today16 Δεκεμβρίου, 2022

Background
share close

…με την ζωγραφική, την ποίηση, τον χορό, το τραγούδι. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε συγκεκριμένο. Οτιδήποτε μπορεί να είναι δημιουργικό – εσείς δίνετε αυτή την ιδιότητα στη δραστηριότητα που επιλέγετε. Η ίδια η δραστηριότητα δεν είναι ούτε δημιουργική ούτε μη δημιουργική. Μπορείτε να ζωγραφίσετε με έναν μη δημιουργικό τρόπο, μπορείτε να τραγουδήσετε με έναν μη δημιουργικό τρόπο. Μπορείτε να καθαρίσετε το πάτωμα με έναν δημιουργικό τρόπο, μπορείτε και να μαγειρέψετε με έναν δημιουργικό τρόπο.

Η δημιουργικότητα είναι η ποιότητα που φέρνετε στην δραστηριότητα που κάνετε. Αποτελεί μια στάση, μια εσωτερική προσέγγιση -συνιστά τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα.

Το πρώτο, λοιπόν, που πρέπει να θυμάστε είναι: Μην περιορίζετε την δημιουργικότητα σε οτιδήποτε συγκεκριμένο. Ένας άνθρωπος είναι δημιουργικός, και εάν είναι δημιουργικός, ό,τι κι αν κάνει, ακόμη κι αν περπατάει, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει δημιουργικότητα στο περπάτημά του.

Ακόμα κι αν κάθεται σιωπηλός και δεν κάνει τίποτα, ακόμα και η μη πράξη είναι μια δημιουργική πράξη. Ο Όσιος που κάθεται κάτω από το δέντρο χωρίς να κάνει τίποτα, είναι ο μεγαλύτερος δημιουργός που έχει γνωρίσει ποτέ η πλάση! Μόλις το κατανοήσετε ότι εσείς είστε το άτομο που είναι δημιουργικό ή μη δημιουργικό, τότε το πρόβλημα εξαφανίζεται.

Δεν μπορούν όλοι να γίνουν ζωγράφοι και δεν υπάρχει καμία τέτοια αναγκαιότητα. Εάν όλοι ήταν ζωγράφοι, ο κόσμος θα ήταν πολύ άσχημος, θα ήταν δύσκολο να ζήσει κάποιος σε αυτόν! Δεν μπορούν όλοι να είναι χορευτές, και δεν χρειάζεται. Αλλά όλοι μπορούν να είναι δημιουργικοί.

Ό,τι κι αν κάνετε, εάν το κάνετε με χαρά, εάν το κάνετε με αγάπη, εάν η πράξη σας δεν είναι χρησιμοθηρική, τότε είναι δημιουργική. Εάν γεννήσει κάτι μέσα σας, εάν σας προσφέρει προσωπική εξέλιξη, είναι κάτι πνευματικό, δημιουργικό, θεϊκό.

Αγαπήστε αυτό που κάνετε! Διατηρήστε την αίσθηση του διαλογισμού καθώς το κάνετε, ό,τι κι αν είναι αυτό, ανεξάρτητα από το τι είναι. Δημιουργικότητα σημαίνει να αγαπάς  ό,τι κάνεις!

Εάν μπορείτε να χαμογελάσετε με όλη σας την καρδιά, να κρατήσετε το χέρι κάποιου και να χαμογελάσετε, τότε αυτή η τέχνη είναι δημιουργική και μεγάλη. Αγκαλιάστε κάποιον με την καρδιά σας και θα είστε δημιουργικοί! Κοιτάξτε κάποιον με μάτια γεμάτα αγάπη! Μία στοργική ματιά και μόνο μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο ενός ανθρώπου.

Δεν βρίσκεστε εδώ τυχαία, η παρουσία σας εδώ έχει σημασία! Έχετε έναν στόχο! Το σύνολο! Ο Ζων Θεός σκοπεύει να κάνει κάτι μέσα από εσάς!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%