Στέλιος Νικολαΐδης

Η ξε-μάθηση, η κατάρριψη των παλιών τειχών που μας περιορίζουν και η αντικατάσταση τους με το καινούργιο!

today18 Οκτωβρίου, 2021

Background
share close

Θα πρέπει να είναι εύκαμπτα και να μας δίνουν χώρο σε περίπτωση που τον χρειαζόμαστε.

Πρόταση μου είναι η ενδυνάμωση και η απελευθέρωση του εαυτού μας από την ενοχή. Να βλέπουμε τα προβλήματα και τα λάθη ως κάτι που μας απελευθερώνει από την καταδίκη. Αυτό που λέω είναι πως δεν είμαστε λάθος. Αντιθέτως, ο τρόπος που σκεφτόμαστε και βλέπουμε αυτά που μας συμβαίνουν και μέσα μας είναι λάθος. Και γι’ αυτό, υπάρχει πάντα λύση. Πρέπει να αναζητήσουμε μια νέα προοπτική, μια καινούργια γωνία, μια καινούργια άποψη.

Το να έχουμε το κουράγιο να δούμε τους φόβους μας, να γεμίσουμε τα κενά και να διαφωτιστούμε, είναι θεμελιώδη αν θέλουμε να αναπτυχθούμε. Τώρα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί επειδή αυτή η παρόρμηση ίσως μας τραβήξει πίσω και μας παγιδεύσει. Ο καλύτερος τρόπος για να κοιτάξουμε μέσα μας είναι με υπευθυνότητα, αποδοχή και σεβασμό. Η σπουδαιότητα του τώρα αυτό είναι το απλό μυστικό της ευτυχίας. Ό,τι και αν κάνεις, μην αφήσεις το παρελθόν να κατευθύνει το μυαλό σου.

Μην αφήσεις το μέλλον να σε ενοχλήσει. Επειδή το παρελθόν δεν υπάρχει πια και το μέλλον δεν έχει φτάσει ακόμα. Η ζωή στις αναμνήσεις, η ζωή στην φαντασία, είναι ζωή στο μη υπαρξιακό!

Ζωή χωρίς φόβο! «Η ζωή ξεκινά εκεί που ο φόβος τελειώνει!» Ο φόβος περιορίζει και παγιδεύει. Κλέβει την ζωή μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε θαρραλέοι και να αντιμετωπίσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν δεν το κάνουμε, θα καταλήξουμε με «τι και αν…», «αλλά…» και προσδοκίες. Ας πάμε πέρα από τον φόβο. Ας ρισκάρουμε και να περάσουμε αυτήν την γραμμή και να δούμε τι θα συμβεί. Ο πολύς χρόνος στον οποίο φανταζόμαστε, είναι χειρότερος από την πραγματικότητα!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%