Στέλιος Νικολαΐδης

Μια από τις πιο στενόχωρες και ενοχλητικές εικόνες στις σχέσεις των ζευγαριών, είναι εκείνη των δύο συντρόφων που δειπνούν βυθισμένοι σε εχθρική σιωπή!

today4 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Αυτό δείχνει καθαρά την αμετάκλητη διάλυση της σχέσης, η οποία, σ’ αυτό το σημείο, φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα σ’ ένα απερίγραπτο εσωτερικό κενό.

Η σκηνή συνήθως περιλαμβάνει έναν άνδρα, που κάθεται σιωπηλός και περιμένει σαδιστικά την αναπόφευκτη ερώτηση της συντρόφου: «Τι σκέφτεσαι;» -«Τίποτα!» είναι η συνήθης απάντηση, αν υπάρξει απάντηση…

Η σιωπή είναι έκφραση καταδίκης πολύ πιο ταπεινωτικής από οποιαδήποτε λεκτική κρίση, γιατί αρνείται τη σχέση καταργώντας κάθε πιθανή ευκαιρία, κάθε δυνατότητα άμυνας.

Η σιωπή στο ζευγάρι σκοτώνει, εξουδετερώνει τον άλλο, αρνείται την ίδια του την παρουσία και σιγά-σιγά τον σπρώχνει προς μια διάσταση ανυπαρξίας… Όταν μας υποβάλλουν σε τέτοια εχθρική σιωπή αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε για τα πάντα: υπάρχουμε ακόμη; Στέλνουμε μηνύματα, προωθούμε ερωτήματα, αλλά όλα μας επιστρέφονται αναλλοίωτα μέσα στη σιωπή.

ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ… ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ… ΟΤΑΝ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ… ΑΠΛΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ… Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ… ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ… ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΑΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ… ΟΣΟΙ ΤΟ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΗΔΗ… ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ! ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ…

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%