Στέλιος Νικολαΐδης

ΜΟΝΟ Ο ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ!

today16 Δεκεμβρίου, 2022

Background
share close

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΣΟΥ ΦΡΟΝΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟ…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΨΥΧΟ-ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΣΚΕΨΗ…

ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΚΟΛΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΣ.

Ο Λούκυ Λουκ είναι βελγικό κόμικ που δημιουργήθηκε από τον Morris. Αποτυπώνει χιουμοριστικά τις περιπέτειες του ομώνυμου “φτωχού και μόνου καουμπόι”  στην Άγρια Δύση των ΗΠΑ, ο οποίος συνήθως καλείται με κάποιο τρόπο να υπηρετήσει την δικαιοσύνη και να βάλει τέλος στις αδικίες που συναντά. Τα σπουδαιότερα τεύχη του διαχρονικά, θεωρούνται αυτά που εκδόθηκαν την εποχή που σεναριογράφος ήταν ο Ρενέ Γκοσινί.

Οι περισσότερες ιστορίες του Λούκυ Λουκ τοποθετούνται σε κάποια ασαφή χρονική περίοδο, που όμως συνήθως είναι λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου, (δηλ. περίπου 1880). Λίγες είναι οι ιστορίες στις οποίες δίνεται σαφής χρονολόγηση π.χ. στο τεύχος 24, αλλά και αλλού. Το χαρακτηριστικό μαύρο γιλέκο, κίτρινο πουκάμισο και κόκκινο μαντήλι που φορούσε ο ήρωας σε κάθε περιπέτεια είναι μία σαφής αναφορά στα χρώματα της σημαίας του Βελγίου. Μαζί με τα κόμικς Αστερίξ και Τεντέν, το Λούκυ Λουκ είναι ένα έξυπνο και καλοσυνάτο από τα πιο εμπορικά και διάσημα κόμικ στην Ευρώπη!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%