Στέλιος Νικολαΐδης

Μπορείς να φανταστείς ότι πίσω από τις ειδήσεις που ακούς καθημερινά υπάρχουν λογογράφοι σεναριογράφοι και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που ετοιμάζουν και προετοιμάζουν όσα θα δεις!

today11 Μαΐου, 2022

Background
share close

Γίνονται πρόβες για το πώς θα προσφερθούν, πώς θα παρουσιαστούν, πού θα εστιάσουν, τι θα αναδείξουν σε ένα θέμα, πώς θα επηρεάσουν!

Γνωρίζεις ότι αυτό  που νομίζεις αυθόρμητο δελτίο το έχουν επεξεργαστεί ειδικοί στην διαφήμιση και στην προώθηση όχι μόνο προϊόντων αλλά κυρίως γεγονότων και πληροφορίας! Από εκεί και πέρα στην ουσία βλέπεις ένα θεατρικό! Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ειδήσεις αλλά ακόμη και για τις ψυχαγωγικές και άλλες εκπομπές! Ίσως όχι με τόσο μεγάλη παρέμβαση αλλά όλοι έχουν μπροστά τους και προβάρουν κείμενα τα οποία στην ουσία πρέπει να αναγνώσουν. Ακόμη και οι αυθόρμητες συζητήσεις γίνονται γύρω από ένα πλαίσιο με ερωτήσεις που έχουν στηθεί από πριν και με απαντήσεις που πρέπει να πάρουν ή να οδηγήσουν αυτούς που συμμετέχουν ότι πρέπει να τους δώσουν!

Στην πραγματικότητα το 60% είναι μυθοπλασία και το 40% είναι «ειδήσεις» που αυτοί έχουν επιλέξει για κάποιο λόγο με κάποιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν ένα γενικό σκοπό του σεναρίου και της χειραγώγησης.

Οπότε όταν λες ότι θα ενημερωθώ και θα δω ειδήσεις είτε στην τηλεόραση είτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην ουσία διαβάζεις μία νουβέλα ή ένα θεατρικό που σε χειραγωγεί, σε απασχολεί, σε ξελογιάζει, και έχει ελάχιστη αλήθεια. Την αλήθεια που ο «συγγραφέας» θέλει να αναδείξει.

Παρακολούθησε πώς διαβάζουν με τα μάτια τους μπροστά στην οθόνη για να διατυπώσουν ακριβώς αυτά τα οποία γράφονται εκεί… Τα χαρτιά που έχουν μπροστά τους είναι εικονικά,  δήθεν επειδή ξέρουν ότι ο άνθρωπος δεν αντέχει να μην γνωρίζει… Τι;;;  Οτιδήποτε απλά θέλει να του λες… Δρουν, χειραγωγούν, σε απασχολούν …

Έτσι λοιπόν μόνο μία ευχή! Έχε τον νου σου στο κεφάλι σου! Και καλή τύχη!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%