Στέλιος Νικολαΐδης

Ο Θεός δεν εμπαίζεται!

today10 Αυγούστου, 2021 5

Background
share close

Ο ΘΕΟΣ ΟΥ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ

Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται· ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει· 8 ὅτι ὁ σπείρων εἰς τὴν σάρκα ἑαυτοῦ ἐκ τῆς σαρκὸς θερίσει φθοράν, ὁ δὲ σπείρων εἰς τὸ πνεῦμα ἐκ τοῦ πνεύματος θερίσει ζωὴν αἰώνιον. 9 τὸ δὲ καλὸν ποιοῦντες μὴ ἐκκακῶμεν· καιρῷ γὰρ ἰδίῳ θερίσομεν μὴ ἐκλυόμενοι. 10 ἄρα οὖν ὡς καιρὸν ἔχομεν, ἐργαζώμεθα τὸ ἀγαθὸν πρὸς πάντας, μάλιστα δὲ πρὸς τοὺς οἰκείους τῆς πίστεως.

Μή πλανάσθε! Ο Θεός δέν εμπαίζεται. Αλλ΄ ό,τι θά σπείρη ο άνθρωπος, αυτό καί θά θερίση. 8 Όποιος δηλαδή σπείρει στόν αγρό τής διεφθαρμένης σαρκικής φύσεως, από τόν αγρό τής διεφθαρμένης σαρκικής φύσεως θά θερίση θάνατο. Καί όποιος σπείρει στόν αγρό του Πνεύματος θά θερίση ζωή αιωνία. 9 Πράττοντας δέ τό καλό, άς μήν αποκάμνωμε. Διότι, έαν δέν αποκάμνωμε, στόν κατάλληλο καιρό θά θερίσωμε. 10 Γι΄ αυτό λοιπόν, έως ότου έχουμε καιρό, άς κάνωμε τό καλό πρός όλους, καί μάλιστα πρός εκείνους, οι οποίοι είναι οικείοι λόγω της (κοινής) Πίστεως.

Κάποιοι αναρωτιούνται «τι κάνει ο Θεός»!

Γιατί ο καθένας έτσι βλέπει την παντοδυναμία του, να πατάει τους άλλους κάτω.

Όπως σε διάφορες εταιρείες ή οργανώσεις, που αποδίδουν τον όρο Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ.

Πόση έπαρση δείχνει αυτή η εγωιστική άποψη παντοδυναμίας!

Ο ΘΕΟΣ θα δείξει την Παντοδυναμία Του, όταν δεν θα υπάρχει ελπίδα από πουθενά! Όπως προχθές στην Εύβοια, στο Προκόπι και στον Άγιο Δαβίδ! Πού βρέθηκε η βροχή στο Προκόπι, όταν κανένα μετεωρολογικό δελτίο δεν την πρόβλεπε; Μην πει κανένας πειραγμένος ότι προήλθε από την εξάτμιση των υδάτων των πυροσβεστικών, γιατί ικανοί είναι για τέτοιες μπούρδες. Σαν τον επώνυμο δημοσιογράφο, που είπε ότι η άπνοια είναι σύμμαχος της φωτιάς!

Όπως πολύ-πολύ ωραία σχολίασε κάποιος: «Στο μέγα θαύμα που συντελέστηκε στο Προκόπι Ευβοίας από τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε και τα αποτελέσματα των εμπρησμών, αλλά και τα υπόλοιπα δεινά! Ο ήρωας εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, π. Νικόλαος, δήλωσε ότι επρόκειτο για ΠΑΛΑΙΟΔΙΑΘΗΚΙΚΟ ΘΑΥΜΑ! Πόσο ευλογημένοι ένοιωσαν αυτοί που λιτάνευσαν την εικόνα και προσευχήθηκαν;

ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ : «Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ µυκτηρίζεται, ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει» (Γαλ.ς’7)

«Ο ΘΕΟΣ ΟΥ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ», μην παρεξηγούμε την μακροθυμία Του.

ΥΓ.

Όλοι όσοι γεννηθήκαμε σ’ αυτόν τον κόσμο, έχουμε έναΝ τελικό προορισμό. Κι αυτός δεν είναι απλώς να μεγαλώσουμε, να απολαύσουμε κάποιες χαρές, να ικανοποιήσουμε κάποιες προσωρινές γήινες επιθυμίες, αλλά να ζήσουμε αιώνια και για πάντα ευτυχισμένα!

Αυτό σημαίνει να είμαστε για πάντα μαζί με τον Θεό! Κι αυτό επιτυγχάνεται με την είσοδό μας και την μόνιμη παραμονή μας στην Βασιλεία του Θεού. Γι’ αυτό περισσότερο από κάθε τι άλλο μας ενδιαφέρει, στην πραγματικότητα, η Βασιλεία του Θεού!

Βασική όμως προϋπόθεση για την είσοδό μας στην Βασιλεία του Θεού είναι η μεταμόρφωσή μας, δηλαδή η αλλαγή μας ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τον Χριστό ως ΦΩΣ στην δόξα του και να ζούμε κοντά του. Και μόνον εάν αποκτήσουμε καθαρή καρδιά και ανακαινισμένο νου με την μετάνοια και την χάρη του Θεού, μόνον τότε μπορούμε να δούμε την δόξα του Χριστού, όπως το είπε ο ίδιος ο Χριστός: «Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τον Θεόν όψονται».

Όμως η ελευθερία, με την οποία είμαστε πλασμένοι, μας δίνει δύο δυνατότητες: ή να μεταμορφωθούμε υπακούοντας στο θέλημα του Θεού ή να παραμορφωθούμε αντιστεκόμενοι στο θέλημα του Θεού και υπακούοντας στο θέλημα του Αντιχρίστου. Η μεταμόρφωση του ανθρώπου είναι έργο του Χριστού και η παραμόρφωση του ανθρώπου έργο του Αντιχρίστου. Ο καθένας μας απλώς αποφασίζει με τίνος το μέρος θα πάει!

Όσο για τα αποτελέσματα, αυτά είναι ολοφάνερα σε κάθε περίπτωση. Η παραμόρφωση ως έργο του Σατανά φαίνεται καθαρά στο περιστατικό του δαιμονισμένου παιδιού, που συναντούν ο Χριστός και οι μαθητές του αμέσως μόλις κατεβαίνουν από το όρος της Μεταμορφώσεως. Είναι αυτό που φεύγει από το σπίτι, που άλλοτε πέφτει στη φωτιά και άλλοτε στο νερό, αυτό που σχίζει τα ρούχα του, που πετάει πέτρες, που αφρίζει και τρίζει τα δόντια του.

Αυτής της παραμόρφωσης είναι αποτέλεσμα η παραμόρφωση και ο θάνατος τόσο του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και αυτής της εξόντωσης του ανθρώπου!

Όλοι μας είμαστε καθημερινά μάρτυρες της ανυπολόγιστης οικολογικής καταστροφής στον πλανήτη μας από την αλόγιστη εκπομπή καυσαερίων, την τρύπα του όζοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την καταστροφή των δασών, την εξαφάνιση των ζώων, την παρατεταμένη ξηρασία, τις ατέλειωτες πυρκαγιές -ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ!- τις πλημμύρες, την μόλυνση των υδάτων, αλλά και των τροφών.

Από το άλλο μέρος όλοι μας αντιλαμβανόμανστε τη χαλάρωση των ηθών, την αύξηση της εγκληματικότητας, την διάλυση της οικογένειας, την εξάπλωση των ναρκωτικών, την έλλειψη σεβασμού, την αδιαφορία για τον πλησίον, την ευκολία με την οποία οδηγούνται νέοι άνθρωποι στην αυτοκτονία!

Παραλάβαμε από τον Θεό ένα κόσμο παράδεισο και τον παραμορφώσαμε με τις αδίστακτες αμαρτίες μας! Τον μετατρέψαμε σε αληθινή κόλαση! .

Μεταμόρφωση ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ

ΟΠΩΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ.

Όμως αυτό το αντιλαμβάνονται και το βιώνουν μόνον εκείνοι που ζουν ενσυνείδητα κοντά ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ, υπακούν στις εντολές του και πορεύονται τον δρόμο της αγιότητας της αγάπης και του φωτός.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%