Στέλιος Νικολαΐδης

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!

today10 Οκτωβρίου, 2022

Background
share close

Ένα πρόβλημα δεν είναι φραγμός, αλλά πρόκληση. ΄Οταν παρουσιάζεται ένα οποιοδήποτε πρόβλημα στη ζωή σου, αυτό σημαίνει ότι ήρθε ο χρόνος να κάνεις ένα βήμα παραπέρα και η πραγματοποίησή του σηματοδοτείται από την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Το ουσιαστικό βήμα προς τα μπρος είναι πάντοτε ένα νοητικό βήμα. Η μόνη πρόοδος που κάνουμε είναι η νοητική πρόοδος. Όλα είναι έτοιμα αν ο νους μας είναι έτοιμος κι αυτό σημαίνει ότι πρόοδος σημαίνει αλλαγή στο νου. Το σύμπαν είναι πάντοτε έτοιμο όταν είμαστε κι εμείς.

Ο άνθρωπος ανακάλυψε την φωτιά σαν μια απάντηση στην πρόκληση του ψύχους. Αν ο κόσμος ολόκληρος είχε κλίμα τροπικό ίσως να μην την είχε ανακαλύψει.

Ο άνθρωπος ανακάλυψε την μουσική σαν μια απάντηση σε μια επιθυμία για ανώτερη συναισθηματική έκφραση. Σχεδίασε εργαλεία για να ξεπεράσει πολλά πρακτικά προβλήματα της καθημερινής ζωής. Το τηλέφωνο, το αυτοκίνητο και το αεροπλάνο είναι στην ουσία απαντήσεις στα προβλήματα του χώρου και του χρόνου. Η τυπογραφία είναι η απάντηση σ’ ένα άλλο πρόβλημα.

Στην προσωπική σου ζωή, ένα πρόβλημα αποτελεί μια πρόκληση. Δεν είναι φραγμός που λέει: «Δεν θα περάσεις». Είναι ένα πρόβλημα και για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μια λύση.

Βρες την λύση με την προσευχή. Το πρόβλημά σου θα λυθεί και θα έχεις κάνει νοητικά ένα ξεκάθαρο βήμα προς τα μπρος, το οποίο θα σε συνοδεύει αιωνίως.

Ο δρόμος για τον Θεό είναι πάντοτε ανοιχτός.

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%