Στέλιος Νικολαΐδης

Σχόλια που πληγώνουν!

today29 Οκτωβρίου, 2020

Background
share close

Ευχαριστώ αλλά δεν χρειάζομαι τη συμβουλή σου!

Αυτό μπορείτε να το πείτε άνετα σε κάποιον άγνωστο ή σε κάποιον που δεν γνωρίζετε και τόσο καλά. Αλλά αν πρόκειται για τους γονείς σας, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε. Στους γονείς αρέσει να δίνουν συμβουλές, ακόμη κι όταν τα παιδιά τους είναι μεγάλα πλέον. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακούσετε την συμβουλή τους και αν σας αρέσει την ακολουθείτε!

Γιατί είσαι τόσο τεμπέλης;

Έχει αποδειχθεί ότι οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερο ύπνο από το συνηθισμένο. Τα έφηβα παιδιά σας δεν σημαίνει ότι είναι τεμπέληδες επειδή σηκώνονται μετά από εσάς το πρωί. Εάν ξυπνούν αργά επειδή ξενυχτάνε, μπορείτε να τους προτείνετε να κοιμούνται νωρίτερα. Όχι ότι θα σας ακούσουν βέβαια…

Γιατί δεν είσαι σαν τον αδελφό σου/αδελφή σου/ ή τον/την πρώην μου;

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Το να συγκρίνουμε τον έναν με τον άλλον δεν είναι καλή ιδέα.

Τι έλεγες;

Αυτή η ερώτηση δείχνει στον άλλον που μιλά ότι δεν σας ενδιαφέρει αυτό που λέει. Είναι λογικό κάποια στιγμή να αφαιρούμαστε, αλλά εάν σας συμβεί, είναι προτιμότερο να πείτε: “Συγνώμη! Αφαιρέθηκα”.

Ok!
Εάν κάποιος σας ανοίγει την καρδιά του και σας εκμυστηρεύεται ένα μυστικό που δεν το έχει πει σε κανέναν και το μόνο πράγμα που έχετε να πείτε είναι “ΟΚ”, είναι λογικό ο άλλος να αισθανθεί προσβεβλημένος. Προσπαθήστε να δείξετε περισσότερη ενσυναίσθηση.

Καταλαβαίνεις τι λέω;

Είναι σημαντικό να λάβετε υπ’ όψιν σας σε ποιον απευθύνεστε πριν κάνετε αυτή την ερώτηση. Το να την κάνετε σε ένα παιδί αφού του δώσετε οδηγίες δεν είναι πρόβλημα.

Από την άλλη, εάν επαναλαμβάνετε συνεχώς, καταλαβαίνεις τι λέω, σε κάποιο συνάδελφο ή στον σύντροφό σας, μπορεί να τους πληγώσετε. Θα σκεφτούν ότι τους φέρεστε σαν να είναι κουτοί ή σαν να αμφιβάλετε για τις πνευματικές τους ικανότητες.

Ηρέμησε!
Μην περιμένετε να ηρεμήσει ο άλλος, ειδικά εάν είναι θυμωμένος. Κάποιες φορές είναι καλύτερα να μην λέτε τίποτα μέχρι να ηρεμήσει. Διαφορετικά το μόνο που πετυχαίνετε είναι να ρίχνετε λάδι στη φωτιά.

Ωραίο ήταν, αλλά ήθελε λίγο αλάτι, πιπέρι, κ.λπ.

Αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα ενός σχολίου που πληγώνει τους άλλους, ειδικά εάν έχουν περάσει όλη τους την ημέρα στην κουζίνα. Είναι σαν να τους λέτε ότι το φαγητό που ετοίμασαν είναι μέτριο.

Μακάρι να γινόσουν αυτός/αυτή που ήσουν κάποτε!

Οι άνθρωποι αλλάζουν και εξελίσσονται μέσα σε μια σχέση. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αποκλείεται ο/η σύντροφός σας να γίνει αυτός που ήταν πριν πέντε, δέκα ή δεκαπέντε χρόνια.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%