Στέλιος Νικολαΐδης

ΤΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΥΠΕΡΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΝΟΥ!

today18 Μαΐου, 2022

Background
share close

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ! ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ…

Χρόνια τώρα, η μυθολογία αποτελεί ένα προσωπικό καταφύγιο, ένα ανεξάντλητο θησαυρό ιδεών, προτύπων, κρυμμένων αρχετυπικών μοτίβων και συμβόλων. Πίσω από την αχλή του χρόνου, κρύβεται μια αγωνιώδης προσπάθεια κατανόησης της ανθρώπινης ιστορίας, του μεταφυσικού, αλλά και της ίδιας μας της φύσης, η οποία ταυτίζεται με την φύση.

Πρέπει να περάσουμε από την δεδομένη συνείδηση στο Μυστήριο της συνείδησης, και να βρούμε αυτήν την καταπληκτική πτυχή της ζωής -το ότι αποτελούμε μέγα μυστήριο!- μέσα μας, μέσα στον εαυτό μας! Να το φωτίσουμε! Με προσευχή και εσωτερική ενατένιση μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αυτό το Μυστήριο είναι αυτό για το οποίο μιλούν μυθολογίες, και προσωποποιούν αυτό το μυστήριο, αυτό κάνουν. Μας δίνουν εικόνες για να στοχεύουμε, αυτό είναι όλο.

Αυτό είναι ο Μύθος. Είναι η εσωτερική πλευρά αυτής της αλήθειας και σε οδηγεί πιο μέσα, και τελικά έξω από τον εαυτό σου, στην σύνδεση με το Όλον! ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑ ΘΕΟ!

Βρες την θεϊκή Δύναμη, το Θείον, μέσα σου! Πώς να το κάνεις αυτό; Η Ελληνική λέξη είναι «ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ»! Το να είσαι Ενθουσιώδης ή Ενθουσιασμένος σημαίνει να έχεις την θεία ουσία εντός σου, σημαίνει, γεμάτος από Θεό μέσα σου, στην ουσία σου! Τι είναι αυτό που σε κάνει Ενθουσιώδη; Νιώσε το! Ακολούθησε το!

Τι σε Ενθουσιάζει αληθινά; Εμπιστέψου το, ακολούθησε το! Ακολούθησε την έκστασή σου! Ακολούθησε την ευδαιμονία σου!

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ! ΕΧΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Ε Ν Θ Ο Υ Σ Ι Α Σ Ο Υ!

Η ζωή σου είναι ο καρπός των δικών σου πράξεων. Δεν έχεις κανέναν να κατηγορήσεις εκτός από τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να έχεις δημιουργικότητα αν δεν αφήσεις πίσω σου τα καθωσπρέπει, τα δεδομένα, τους κανόνες.

H Έκσταση, αυτός ο Ενθουσιασμός, είναι το μήνυμα του Θεού μέσα σου. Εκεί βρίσκεται η ζωή σου. Αυτό είναι στ’ αλήθεια η ζωή που μας δόθηκε! Ανακάλυψέ την, κάνε την στόχο σου, δικό σου στόχο και πορεία! Ακολούθησε την, εξερεύνησε το Μυστήριο. Ο αληθινός εαυτός σου, ο θεϊκός, σε περιμένει στην άλλη άκρη!

Συντάκτης: Στέλιος Νικολαΐδης

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%