- 210 97 100 98
- [email protected]
- 698 98 60 147
NGradio So good... like you
Ο Κρισναμούρτι είπε κάποτε «η υγεία σου δεν μετριέται με το πόσο καλά προσαρμόζεσαι σε μια βαθιά άρρωστη κοινωνία». Ωστόσο, γεννημένοι και μεγαλωμένοι σε μια τέτοια κοινωνία, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι είναι άρρωστη, πόσο μάλλον ότι οι ίδιοι είναι μέρος αυτής αρρώστιας. Όπως ένα ψάρι που ζει στο νερό, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται μέσα σε αυτό και ότι είναι μέρος της θαλάσσιας ζωής.
Τι σημαίνει να ζείτε μια φυσιολογική ζωή;
Στον σύγχρονο κόσμο, ειδικά στην Δύση, σημαίνει να σας κάνουν πλύση εγκεφάλου από μικρή ηλικία, σε αυτό που ονομάζουμε σχολείο για να δουλεύετε αργότερα σαν σκλάβοι για τα υπόλοιπο της ζωής σας. Να ζείτε ανταγωνιστικά με τους άλλους απλώς για να επιβιώσετε, για να καταναλώσετε προϊόντα χωρίς νόημα επειδή οι χειριστικές διαφημίσεις σας έχουν πείσει ότι πρέπει να το κάνετε, ενώ ταυτόχρονα βλάπτετε ασυνείδητα τον πλανήτη στον οποίο κατοικούμε. Να δηλητηριάζετε αργά τον οργανισμό σας τρέφοντας τον με τρόφιμα που προκαλούν ασθένειες, υπακούοντας στους κανόνες και πιστεύοντας τα δόγματα που σας έχουν δοθεί από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία. Να είστε παθητικοί χωρίς δημιουργικότητα, να καταπιέζεστε με αμέτρητους τρόπους, να ζείτε με ταλαιπωρίες κι όμως να μην κάνετε τίποτα για να τις ξεπεράσετε.
Αν σταματήσετε για μια στιγμή και σκεφτείτε, ίσως συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το είδος ζωής είναι απολύτως άρρωστο, κι όμως είναι αποδεκτό σχεδόν από τους περισσότερους ως υγιές και στην πραγματικότητα ανταμείβεται από την κοινωνία. Βασικά, όσοι προτιμούν να ζουν με αυτόν τον τρόπο θεωρούνται οι πιο επιτυχημένοι και σεβαστοί, ενώ όσοι είναι διαφορετικοί, πιο ευαίσθητοι και ευφυείς που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια διαφορετική πορεία στην ζωή, γελοιοποιούνται και περιφρονούνται, θεωρούνται ηλίθιοι, παράξενοι, ακόμα και τρελοί.
Αλλά ποιο είναι το νόημα του να ζούμε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι; Μπορούμε να ζήσουμε την ζωή πολύ καλύτερα- μπορούμε να ζήσουμε παιχνιδιάρικα, με γέλιο και αγάπη, με την επιθυμία να είμαστε δημιουργικοί, να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους, να απολαύσουμε τα δώρα της ύπαρξης. Δυστυχώς, μόνο λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να σκέφτονται έξω από το κουτί που μας έχει δώσει η κοινωνία και να αποδράσουν από το μάτριξ στο οποίο ζουν ασυνείδητα από την στιγμή που γεννήθηκαν. Αυτοί είναι οι επαναστάτες που κάποια στιγμή στη ζωή τους αισθάνθηκαν την ανάγκη να ξεφύγουν από τις αλυσίδες της παράδοσης και να βοηθήσουν στην δημιουργία ενός πιο όμορφου κόσμου για όλα τα όντα της γης.
Η επανάσταση εναντίον του «κοπαδιού»
είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε επειδή πρέπει να έχετε τα κότσια να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τους άλλους. Η φωνή της αλήθειας σε έναν κόσμο που σχεδόν όλοι ζουν στα ψέματα είναι ένα αρκετά επικίνδυνο πράγμα. Το να λέτε την αλήθεια σημαίνει ότι πάτε ενάντια στην τωρινή παράδοση, που με τη σειρά του σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσετε την νοοτροπία του πλήθους και να έχετε την δύναμη να συνεχίσετε την πορεία σας, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν.
Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που είχαν το θάρρος να επαναστατήσουν ενάντια στην κανονικότητα της άρρωστης κοινωνίας μας, αλλά οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες που είχαν οι πράξεις τους. Όταν κανείς δεν αγκαλιάζει την μοναδικότητα σας και δεν μπορεί να σας καταλάβει και όταν όλοι προσπαθούν να σας καταπιέσουν και να σας βοηθήσουν να ταιριάξετε στην κοινωνία, είναι εύκολο να χάσετε το θάρρος σας και δεν είναι ασυνήθιστο το να βιώσετε μια τεράστια ψυχολογική αγωνία. Γι’ αυτό μερικά από τα σπουδαιότερα μυαλά της γης υπέφεραν από σοβαρά ψυχικά και συναισθηματικά ζητήματα. Και παρόλο που τώρα, μετά από πολύ καιρό από τον θάνατο τους, αναγνωρίζονται ως μεγαλοφυΐες, όταν ήταν ζωντανοί, θεωρούνταν από τους περισσότερου περίεργοι ή τρελοί.
Μόλις συνειδητοποιήσετε πόσο άρρωστος είναι ο τρόπος που εσείς και οι περισσότεροι άνθρωποι ζείτε και εναντιωθείτε ανοιχτά, προσπαθήσετε να ανακτήσετε την ελευθερία σας και να δημιουργήσετε το δικό σας μονοπάτι στην ζωή, θα έχετε πρόβλημα. Οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων μελών της οικογένειας και κάποιων φίλων σας, θα κάνουν τα πάντα για να βάλουν εμπόδια στον δρόμο σας, με την πρόθεση να σας «βοηθήσουν» να γίνετε ξανά κανονικοί, όπως είναι και αυτοί. Αντί να σας βοηθήσουν να ανοίξετε τα φτερά της συνείδησης σας και να αφήσετε αυτό που βαραίνει την ψυχή σας, κάνουν ότι μπορούν για να τα κόψουν και να σας κάνουν να συρθείτε μαζί τους για να υποφέρετε όλοι μαζί.
Τολμήστε να είστε τρελοί
Η φωνή μέσα σας σάς λέει εδώ και καιρό πως μπορείτε να ζήσετε την ζωή πολύ πιο όμορφα και θα πρέπει να την εμπιστευθείτε γιατί έχει δίκιο. Και παρόλο που μπορεί να είναι το πιο δύσκολο πράγμα, αξίζει να δουλέψετε γι αυτό, επειδή ποιο είναι το νόημα της ζωής άλλωστε; Ποιο είναι το νόημα του να χαραμίσετε ολόκληρη την ζωή σας μόνο και μόνο επειδή οι άλλοι σας είπαν πως υποτίθεται ότι πρέπει να ζήσετε;
Αν επιθυμείτε να ζήσετε με τον τρόπο που θέλετε και όχι έτσι όπως περιμένουν οι άλλοι, χρειάζεται να μαζέψετε το κουράγιο στην καρδιά σας για να γίνετε λίγο τρελοί- τρελοί σύμφωνα με τα πρότυπα της κοινωνίας. Χρειάζεται να απομακρυνθείτε από την άνεση του κοπαδιού και να ακολουθήσετε το κάλεσμα σας, χωρίς να σας νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσάς. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και να πονέσετε, χωρίς να τα παρατήσετε στην προσπάθεια σας να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.
Θυμηθείτε:
ανεξάρτητα από το πόσο πόνο θα βιώσετε περπατώντας στο μονοπάτι του αντικομφορμισμού, οι ανταμοιβές του υπερβαίνουν τα μειονεκτήματα. Όπως μια μητέρα βιώνει τεράστιο πόνο ενώ γεννά, βιώνετε τον πόνο του να γεννάτε ένα νέο είδος ζωής. Μια ζωή ομορφιάς, χαράς και γιορτής. Ο πόνος πηγαίνει χέρι-χέρι με την αλλαγή, έτσι αγκαλιάστε τη, αφήστε την να σας καθοδηγήσει και να αποτελέσει τον καταλύτη της εσωτερικής σας μεταμόρφωσης.
Συντάκτης: New Generation Radio
Εκπομπή λόγου και τέχνης με την Μαρία Παπαϊωάννου
close
Σάββατο & Κυριακή
17:00 - 19:00
Κάθε Σάββατο
19:00 - 20:00
Κάθε Κυριακή
13:00 - 14:00
Κάθε Κυριακή
14:00 - 15:00
Σάββατο & Κυριακή
17:00 - 19:00
COPYRIGHT 2020. NGRADIO