NG Συνεντεύξεις

Andry Lagiou: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που διαπρέπει στην metal σκηνή διεθνώς! | Συνέντευξη

today19 Φεβρουαρίου, 2022 5 5

Background
share close
  • cover play_arrow

    Andry Lagiou: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που διαπρέπει στην metal σκηνή διεθνώς! | Συνέντευξη New Generation Radio

Η Andry Lagiou μας συστήνει το μουσικό της “Σύμπαν” και μας μιλάει δια τις διεθνείς συνεργασίες της, με αφορμή το τελευταίο single που κυκλοφόρησε “Mistress Of The Night” με το μουσικό της project The Harps! Ακούστε την συζήτηση που είχε με την Βασιλεία Περόγλου στην εκπομπή “Κάπου στο Σύμπαν” την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022!

Την Ημέρα των Ερωτευμένων δεν θα μπορούσαμε να μην είχαμε καλεσμένη την ανατρεπτική Andry Lagiou! Ένα κορίτσι αυτοδημιούργητο που διαπρέπει στην blues – metal σκηνή διεθνώς!

Με συνεργασίες που λίγοι έχουν καταφέρει, βιντεάκια που έχουν γίνει viral και κυκλοφορίες που αναμένεται να ταράξουν τα νερά της metal σκηνής διεθνώς, καθώς πολλά από τα project στα οποία συμμετέχει είναι με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από το εξωτερικό συνεχίζει να δημιουργεί και να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο!

«Ξεκάθαρα είμαι εδώ που ανήκω! Δεν το διαπραγματεύομαι καν!»

Η ίδια δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσες συνεργασίες έχει κάνει και πόσα δικά της κομμάτια έχει κυκλοφορήσει! Τελειομανής, εργάζεται σκληρά για να πετύχει τους στόχους της και δεν είναι ικανοποιημένη ποτέ με το αποτέλεσμα, ασχέτως αν εμάς εν τέλει μας μαγεύει!

«Απλά κοιτάω πάντα να κάνω μια σωστή δουλειά! Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένη. Βγαίνει ένα κομμάτι και λέω, θα μπορούσα να έχω αλλάξει αυτό, θα μπορούσα να έχω κάνει εκείνο, στο τέλος όμως, όταν το βαρεθώ λέω ας το βγάλω! Δεν θα κάτσω σαν την Μόνα Λίζα να περιμένω 6 χρόνια!», μας λέει και ξεσπάμε σε γέλια!

Κάποιοι ακροατές ρώτησαν πως και είναι ελεύθερη του Αγίου Βαλεντίνου για συνέντευξη. «Η δουλειά πάνω από όλα! Και παντρεμένοι να ήμασταν, άμα ήταν να μου πάρουν συνέντευξη θα τα άφηνα όλα για να απαντήσω!», τονίζει αν και το αξιοθαύμαστο είναι ότι το κάνει μέσα από την καρδιά της! «Ξεκάθαρα είμαι εδώ που ανήκω! Δεν το διαπραγματεύομαι καν!», απαντάει εξηγώντας πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει.

Λατρεύει την επικοινωνία με τον κόσμο και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε και στα κοινωνικά της δίκτυα! «όχι δεν θα βγω για ποτάκι γιατί στην ζωή μου δεν έχω βγει για πάρα πολλά ποτάκια», μας εξηγεί, καθώς δίνει προτεραιότητα στην δουλειά της και κάνει όποιες θυσίες χρειάζεται ώστε να πετύχει τους καλλιτεχνικούς της στόχους!

«Είναι κάτι που το πιστεύω από μωρό. Ήμουν δημοτικό όταν έλεγα “Εγώ θα γίνω τραγουδίστρια!», μας εξομολογείται.

Πειθαρχημένη και αποφασισμένη. «Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις! Ή θα κάνεις μια καριέρα και θα παλέψεις σκληρά για αυτό ή θα βγαίνεις για ποτάκια! Δεν γίνονται και τα δύο, δηλαδή να είσαι “επιχειρηματίας” και να βγαίνεις και για ποτάκια! Ίσως το κάνεις αργότερα όταν θα έχεις φτάσει σε ένα άλφα επίπεδο», αναφέρει και έχει απόλυτο δίκιο!

Όλα αυτά που δημιουργεί και που θα δούμε παρακάτω τα έχει δημιουργήσει μόνη της. Έχει χτίσει και επενδύσει σε αυτό που κάνει από το μηδέν, χωρίς να την βοηθήσει κάποιος και χωρίς να έχει κάποιο οικονομικό background!

«Είναι κάτι που το πιστεύω από μωρό. Ήμουν δημοτικό όταν έλεγα “Εγώ θα γίνω τραγουδίστρια!», μας εξομολογείται.

Το είπε και το έκανε! Ήδη έχει καταφέρει πολλά και είναι ακόμα στην αρχή!

The Voice/ Hall of Fame/ Pyramid / Vivaldi Metal Project

Στα πρώτα της βήματα επέλεξε να πάει και στο Voice και τελικά δικαιώθηκε αφού η ερμηνεία της έχει μπει στις καλύτερες rock ερμηνείες στα blind auditions όλων των εποχών!

Το 2018 συμμετέχει στα φωνητικά του metal musical “Η Ιστορία του Μάκβεθ” του Mike Lepond (Symphony X,Ross the Boss, Silent Assassins), το οποίο αναδείχθηκε Album of the Year από το Metal Hall Of Fame!

Επίσης, είναι σε ακόμα μία μπάντα, τους Pyramid μαζί με τον Tim Ripper Owens, πρώην τραγουδιστή των Judas Priest & Iced Earth! Μία μπάντα που δραστηριοποιείται στην Αμερική με κορυφαίους μουσικούς του είδους.

Στις 22 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το Vivaldi Metal Project, στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι metal μουσικοί από όλο τον κόσμο και η ίδια! «Είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ! Με αρκετούς μουσικούς, ορχήστρες, κλασσικές ορχήστρες, ενώ παίζουν μουσικοί από τεράστιες μπάντες! Ήταν τιμή μου να με καλέσουν!»

«Είμαι πιο πολύ του εξωτερικού τελικά! Δεν ξέρω η Ελλάδα δεν το τραβάει! Είναι σκυλάδικο και Άγιος ο Θεός!»

Παρατηρούμε πάντως ότι στο εξωτερικό τα πάει πολύ καλά! «Είμαι πιο πολύ του εξωτερικού τελικά! Δεν ξέρω η Ελλάδα δεν το τραβάει! Είναι σκυλάδικο και Άγιος ο Θεός!», λέει και ξεσπάμε όλοι στα γέλια! «Αν δεν πεις τα Καγκέλια δεν σε παίρνει ο άλλος σοβαρά!», συνεχίζει ενώ ήδη γελάμε!

The Harps “Love Strikes Doves”

The Harps

Το προσωπικό της project που κυκλοφορεί τα κομμάτια της λέγεται The Harps! Το πρώτο άλμπουμ “Love Strikes Doves”στην αρχή το κυκλοφόρησε μόνη της και στην συνέχεια επανακυκλοφόρησε από την Sleaszy Rider Records!

«Μου πήρε πολύ καιρό να συγκεντρώσω τις πληροφορίες γιατί δεν είχα κάποιον να μου δείξει τι και πως! Το έκανα ένα self release το 2017-2018 και το 2020 το πήρε η Sleaszy Rider Records!», αναφέρει συγκεκριμένα.

Το πρώτο άλμπουμ είναι σαν μια ιστορία που μιλάει για τα παθήματα και τα μαθήματα της καθημερινότητας. Όλα αυτά τα συναισθήματα και τις εναλλαγές που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. «Ξεκινάει ρομαντικά, με την απογοήτευση και μετά πάει σε κάτι πιο δυναμικό τονίζοντας όλη αυτή την εναλλαγή που βιώνουμε στην καθημερινότητα. Μία είμαστε πολύ ευάλωτοι, μετά είμαστε πολύ δυναμικοί κα θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα και να κυνηγήσουμε τους στόχους μας!», μας εξηγεί.

Στο εξώφυλλο δείχνει μια κοπέλα που βγαίνουν καλώδια από το στόμα της. Γύρω από τα καλώδια υπάρχουν κάποια πουλιά εκ των οποίων κάποια κάθονται πάνω τους, κάποια πετάνε γύρω τους, ενώ κάποια άλλα πέφτουν κάτω νεκρά. «Όλο αυτό είναι συμβολικό σε σχέση με το που επιλέγει να κινηθεί κάποιος στην ζωή του», μας εξηγεί.

«Από το make up, τα ρούχα μέχρι το σενάριο! Καμιά φορά κάτι μου λείπει και λέω δεν πειράζει! Θα το βρω εκείνη την στιγμή. Δεν κάθομαι να το σκεφτώ πολύ!»

Ό,τι δημιουργεί η ίδια είναι δικές της ιδέες από το μηδέν έως το τελικό αποτέλεσμα που βλέπουμε. Είτε είναι τα μουσικά κομμάτια που ακούμε, είτε τα γραφιστικά, είτε τα video clip που απολαμβάνουμε στο κανάλι της.

«Από το make up, τα ρούχα μέχρι το σενάριο! Καμιά φορά κάτι μου λείπει και λέω δεν πειράζει! Θα το βρω εκείνη την στιγμή. Δεν κάθομαι να το σκεφτώ πολύ!»

Βέβαια τα video clip που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα είναι υπερπαραγωγές, με αναφορές σε άλλες εποχές, κάστρα, σενάρια! Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι ότι έχουν την δική της σφραγίδα, ενώ το μήνυμα είναι πάντα ξεκάθαρο και ολοκληρωμένο.

Mistress of the Night

Είναι το τελευταίο της κομμάτι, το οποίο αποτελεί και τον προπομπό του επόμενου άλμπουμ της που θα λέγεται “Skies”. Ο δεύτερος δίσκος θα είναι πιο δυναμικός σε σχέση με τον πρώτο και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Mike Exeter, ο ο οποίος είναι και παραγωγός των Black Sabbath, Judas Priest και Dio!

«Περνάμε σε άλλο μουσικό είδος, ενώ το πρώτο άλμπουμ μου ήταν πιο classic rock. To Mistress of the Night είναι μέρος του δεύτερου άλμπουμ μου που θα λέγεται Skies και είναι λίγο πιο heavy metal, power με blues στοιχεία», μας εξηγεί τονίζοντας ότι πάντα κρατάει το χαρακτηριστικό εσάνς που βγάζει πάντα προς τα έξω, δηλαδή την φωνή της!

Ένας δίσκος που τον δουλεύει εδώ και 2 χρόνια! «Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει μέχρι στιγμής», κάτι φυσικό γιατί η Andry ανήκει στους ανθρώπους και στους καλλιτέχνες που συνεχώς εξελίσσεται και ξεπερνάει τον εαυτό της!

«Κάποιες φορές μπορεί να εμπνέομαι από την φύση, από χρώματα αλλά κυρίως εμπνέομαι από ανθρώπινες σχέσεις, από αξιοκρατικές καταστάσεις -που δεν υπάρχουν..»

Στο δεύτερο άλμπουμ θα είναι πιο δυναμικοί και οι στίχοι. Θα εμπεριέχουν θέματα που όλους μας προβληματίζουν, εάν λάβουμε και υπόψιν μας το πρώτο κομμάτι που έχει ήδη κυκλοφορήσει.

«Εμπνέομαι από διάφορες καταστάσεις που με προβληματίζουν. Κάποιες φορές μπορεί να εμπνέομαι από την φύση, από χρώματα αλλά κυρίως εμπνέομαι από ανθρώπινες σχέσεις, από αξιοκρατικές καταστάσεις -που δεν υπάρχουν..», αναφέρει και γελάμε γιατί είναι τρομερή αλήθεια!

«Στο Mistress of the Night περιγράφω μια ιστορία που ξεκινάει από τις πριγκίπισσες που πίνουν το ποτάκι τους στο κάστρο και ο Βασιλιάς, ο άντρας της μίας διατάζει να τις απαγάγουν, να τις βιάσουν και να τις ξυλοκοπήσουν…» θα σας έγραφα και την συνέχεια που μας διηγείται αλλά καλύτερα να το δείτε μόνοι σας παρακάτω.

Σε ένα σημείο έχει βάψει τα μαλλιά της και των υπόλοιπων κοριτσιών άσπρα! «Ήθελα να δείξω το γήρας. Ότι δεν έχει σημασία η ηλικία όταν παίρνεις την απόφαση να ξυπνήσεις!» Το καλύτερο μήνυμα!

Η ίδια είναι υπεύθυνη και δημιουργός των video clip της αλλά συνεργάζεται με αρκετούς ανθρώπους για να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. «Έχω τον designer μου στην Γερμανία, έχω και τα παιδιά από την εταιρία στις κάμερες, τα παιδιά που παίζουν οικειοθελώς τους ρόλους!»

Ο σχεδιαστής που έχει συμπληρώσει τα outfits είναι ο Leo Theo. Το έχει σκηνοθετήσει το video clip μαζί με τον Alexis Rummler. Το make up το έχει κάνει η ίδια και τα μαλλιά η Coraline Glykas.

Οι μουσικοί που πλαισιώνουν το κομμάτι αλλά και τον δίσκο που θα επακολουθήσει είναι:

Μπάσο: Mike Lepond (Symphony X,Ross the Boss, Silent Assassins)
Ηλεκτρική Κιθάρα : Stephen Platt (Devin Townsend)
Πλήκτρα : Corvin Bahn (Uli John Roth)

Επίσης, όπως και στο video clip αλλά και σε διάφορες φωτογραφίσεις της ή εμφανίσεις η Viper Guitar έχει κυκλοφορήσει σε συνεργασία μαζί της κιθάρες με την υπογραφή της.

«Είμαι namm artist στο Λος Άντζελες σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις. Εκεί καλούν καλλιτέχνες από διάφορες χώρες. Εγώ συμμετέχω με τρεις εταιρίες εκ των οποίων η μία είναι η Viper Guitar», μας εξηγεί.

Εμείς τις ευχόμαστε Καλή Επιτυχία μέσα από την καρδιά μας, αν και η ίδια δεν το χρειάζεται! Έχει τόσο πείσμα και επιμονή, εκτός από το ταλέντο της, που σίγουρα θα τα καταφέρει!

Ακολουθήστε την Andry Lagiou

Facebook | Intagram | Bandcamp

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%