Μουσική

23/10/2020 | Category: Μουσική

Δείτε ένα ειδικό live που ετοίμασαν οι Deaf Radio | “Reworked”

Αν κατά τη διάρκεια του lockdown οι Deaf Radio χρειάστηκε να σπάσουν την καραντίνα, ήταν για καλό σκοπό! Μετά την ακύρωση της τρίτης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας λόγω της πανδημίας, αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα πείραμα που σκέφτονταν καιρό: Να ξανά ορίσουν τα κομμάτια τους, αφαιρώντας δομικά στοιχεία όπως τα τύμπανα και οι overdriven κιθάρες!

Το τελικό αποτέλεσμα λέγεται “Reworked” και μας παρουσιάζεται σε ένα υπέροχο video του Έβαν Μαραγκουδάκη (υπεύθυνος και για το video του “Animals”), κινηματογραφημένο ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στο studio της Mellowsophy Music.

Δείτε το εδώ:

Τέσσερα τραγούδια απογυμνώνονται από τον ηλεκτρισμό, και ενισχύονται από έναν minimal λυρισμό που ούτως ή άλλως υποβόσκει και στις συμβατικές εκτελέσεις τους, σε ένα αποτέλεσμα “έξω από τις γραμμές” όπως το χαρακτηρίζουν και οι ίδιοι.

“Το “Reworked” είναι μία προσπάθεια να επανεφεύρουμε μέρος του υλικού μας. Να αφήσουμε να εμφανιστούν και άλλες μουσικές πτυχές μας. Ήταν μια σκοτεινή περίοδος και πηγαία μας βγήκε μία πιο ήπια, minimal αισθητική από αυτή των ηλεκτρικών εκτελέσεων. Με τις περιοδείες του παρελθόντος να φαντάζουν μακρινή ανάμνηση, αποφασίσαμε να κινηματογραφήσουμε το εγχείρημα, σε μία προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με το κοινό, μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε στον δρόμο.”

Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Γρηγόρη Μάγο, υπεύθυνο και για την παραγωγή του “Modern Panic”.

Ακολουθήστε το συγκρότημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

FB: https://www.facebook.com/deafradioband

Insta: https://www.instagram.com/deaf.radio