Πολιτισμός

Τα φανταστικά σχέδια του Τόλκιν σε έκθεση για πρώτη φορά

today6 Ιουνίου, 2018

Background
share close

Χειρόγραφα, επιστολές από οπαδούς και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοφυούς συγγραφέα στη βιβλιοθήκη Bodleian της Οξφόρδης.

Ο μαγικός κόσμος της μέσης γης, του κόσμου που δημιούργησε ο Τόλκιν, συγγραφέας του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και τα φημισμένα του έργα βρίσκονται μεταξύ των 200 αντικειμένων που περιλαμβάνονται σε μιανέα έκθεση στη βιβλιοθήκη Bodleian της Οξφόρδης.

Αν και ο Τόλκιν δεν θεωρεί τον εαυτό του καλλιτέχνη, απεικόνισε πολλές σκηνές από τα βιβλία του, μερικά από τα οποία συμπεριλήφθηκαν στις δημοσιευμένες εκδόσεις. Σχεδίασε το εξώφυλλο για την πρώτη έκδοση του The Hobbit και έκανε πολλές αφηρημένες εικόνες μεταξύ του 1911 και του 1915. Η έκθεση περιλαμβάνει υλικό που είναι μέχρι σήμερα άγνωστο στους πολυάριθμους θαυμαστές του.

Με τίτλο “Tolkien: Δημιουργός της Μέσης Γης“, η έκθεση περιλαμβάνει χειρόγραφα, επιστολές από οπαδούς όπως η Joni Mitchell και ο W.H. Auden και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοφυούς συγγραφέα. Ο φανταστικός του κόσμος δημιουργήθηκε μέσα από ένα συνδυασμό της πλούσιας φαντασίας του και του ισχυρού δημιουργικού του ταλέντου.

Πηγή: elculture.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%