Τεχνολογία

«Project Abacus»: Το μυστικό σχέδιο της Google για τα passwords

today26 Μαΐου, 2016

Background
share close

Η εποχή που πρέπει να θυμάστε του κωδικούς πρόσβασης φτάνει στο τέλος της, καθώς η Google έχει στα σκαριά ένα νέο σχέδιο, με το όνομα «Project Abacus».

Το νέο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για τα smartphones και θα επιτρέπει την πρόσβαση ενός χρήστη, αναγνωρίζοντας το πρότυπο της συμπεριφοράς του. Το «Project Abacus» θα αναγνωρίζει, δηλαδή, τις κινήσεις του χρήστη και μόνο αν οι ενδείξεις είναι γνώριμες, θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον χρήστη.

Πιο αναλυτικά, θα αναλύονται λεπτομέρειες του προσώπου ή της φωνής του εκάστοτε χρήστη, αλλά και ο τρόπος που πληκτρολογεί, ή η τοποθεσία που βρίσκεται. Ο συνδυασμός αυτών των πληροφοριών θα δείχνει κατά πόσο το «Project Abacus» εμπιστεύεται το άτομο που ζητά πρόσβαση στο κινητό ή σε κάποια εφαρμογή.

Η ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα της Google έχει ως στόχο να καταστήσει ακόμα πιο ασφαλείς τις συσκευές. Για παράδειγμα, είναι εύκολο να αντιγράψει κάποιος έναν κωδικό, αλλά είναι αδύνατο να αντιγράψει τον τρόπο συμπεριφοράς του χρήστη. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Google, το σχέδιο «Abacus» θα είναι πιο ασφαλές ακόμα και από το δακτυλικό αποτύπωμα.

Η δοκιμαστική φάση αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και αν δεν αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα προβλήματα, μέχρι το τέλος του έπους ενδέχεται το «Project Abacus» να τεθεί σε λειτουργία.

 

Πηγή: protothema.gr

Συντάκτης: Φοίβος Πιομπίνος

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%