Τεχνολογία

Το αυτί ως… «δαχτυλικό αποτύπωμα»

today29 Απριλίου, 2015

Background
share close

Η Yahoo προσπαθεί να αναπτύξει μία νέα μέθοδο ασφάλειας για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιώντας αντί για κωδικό πρόσβασης ή δακτυλικό αποτύπωμα το αυτί του χρήστη ως μέσο ταυτοποίησης του νόμιμου κατόχου του κινητού, αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Η εταιρεία προσδοκά επίσης να χρησιμοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης κρατά τη συσκευή στο χέρι του ως μια εναλλακτική μέθοδο βιομετρικής ταυτοποίησης.
Οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων στα κινητά τηλέφωνα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, ωστόσο το κόστος ενσωμάτωσής τους στις συσκευές είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για το λόγο αυτόν η Yahoo επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την οθόνη αφής του τηλεφώνου ως ένα σαρωτή εικόνας, το κόστος του οποίου είναι πολύ μικρότερο.
Το σύστημα αυτό, με την ονομασία Bodyprint, αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Yahoo, ενώ οι αρχικές δοκιμές έγιναν σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 12 συμμετεχόντων.
«Εξαιτίας τους υψηλού κόστους, οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματώνονται μόνο στις πολύ ακριβές συσκευές αφού απαιτείται η ανάλυση και η ποιότητα του αισθητήρα να είναι ιδιαίτερα υψηλή», αναφέρει η ερευνητική ομάδα σε σχόλιο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της.
Ενώ η ανάλυση εισόδου μιας οθόνης αφής είναι σχετικά χαμηλή, «η επιφάνεια είναι αρκετά μεγάλη, επιτρέποντας στον αισθητήρα αφής να σαρώσει μέρη του σώματος των χρηστών, όπως τα αυτιά, τα δάκτυλα ή οι παλάμες, πιέζοντάς τα πάνω στην οθόνη», αναφέρει η ομάδα.
Βάσει των μέχρι τώρα πειραμάτων που έχουν γίνει στα εργαστήρια της εταιρείας, το σύστημα της Yahoo έχει καταφέρει να αναγνωρίσει με ακρίβεια 99,98% τα ανάλογα μέρη του σώματος, ενώ το ποσοστό αυτό όσον αφορά συγκεκριμένα τα αυτιά ήταν 99,8%.

imerisia.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%