- 210 97 100 98
- [email protected]
- 698 98 60 147
NGradio So good... like you
Σε μερικά εστιατόρια είναι πιο δύσκολα να μπεις και από το Χάρβαρντ. Ο λόγος; Ότι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου και εκείνοι που θέλουν να δοκιμάσουν τα πιάτα τους, μία τουλάχιστον φορά στη ζωή τους, είναι πολλοί.
Sushi Dai, Τόκιο
Αναφέρεται σε κάθε οδηγό για το Τόκιο και είναι ένα στέκι για πρωινό σούσι, μέσα στην ψαραγορά Tsukiji. Διαθέτει δώδεκα θέσεις, και οι τυχεροί που θα τις προλάβουν, απολαμβάνουν ολόφρεσκο σούσι στις 5 η ώρα το πρωί! Όσοι φτάνουν, βέβαια, στις 5 π.μ., το πιθανότερο είναι να περιμένουν 4 ώρες για να βρουν τραπέζι, ενώ αν προτιμήσουν να στηθούν στην ουρά από τις 3 π.μ., με ένα καλό βιβλίο ή πλήρως φορτισμένο κινητό, θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν μερικές ώρες αναμονής.http://www.tsukiji-sushidai.com/index.html
El Celler de Can Roca, Girona
Από τη στιγμή που το εστιατόριο αυτό μπήκε στην κορυφή της λίστας των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου του San Pellegrino, οι κρατήσεις αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο. Από τότε, όποιος θέλει να κάνει κράτηση, μπορεί να το κάνει μόνο online, τα μεσάνυχτα, την 1η του κάθε μήνα, 11 μήνες νωρίτερα από την επιθυμητή ημερομηνία. Τα ελεύθερα τραπέζια γεμίζουν μέσα σε λίγα λεπτά, γι’ αυτό οι πιο γρήγοροι ανταμείβονται. Για όσους δεν γνωρίζουν, το καταλανικό αυτό εστιατόριο αποτελεί έμπνευση των ταλαντούχων αδελφών Roca, Joan, Jordi and Josep, και το πολλαπλών πιάτων μενού τους αποτελεί εμπειρία που αγγίζει όλες τις αισθήσεις, με πιάτα… σύγχρονης τέχνης. http://cellercanroca.com/index.htm
Noma, Κοπεγχάγη
Έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια του San Pellegrino και μέχρι το Δεκέμβριο κατακλυζόταν από κρατήσεις, με τηλεφωνήματα που έφταναν τα χιλιάδες κάθε μήνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Arve Krognes. Ένα συνηθισμένο Σάββατο, μπορεί να είχαν και μερικές χιλιάδες ανθρώπους στη λίστα αναμονής, ενώ η ευκαιρία να κλείσει κάποιος τραπέζι ήταν μικρή (κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, τρεις μήνες νωρίτερα), με τα τραπέζια για 2-4 άτομα να «εξαφανίζονται» μέσα σε λίγες ώρες. Για το 2016, βέβαια, οι κρατήσεις θα είναι ακατόρθωτες, αφού το Noma θα παραμείνει κλειστό μέχρι τον Απρίλιο, με όλο το προσωπικό να βρίσκεται στην Αυστραλία για δέκα εβδομάδες, στο Noma Australia. Το Noma στη συνέχεια, πρόκειται να λειτουργήσει σαν αστική φάρμα. http://noma.dk/
Chef’s Table, Μπρούκλιν
Το Μανχάταν έχει αρκετά βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια για να διαλέξει κάποιος. Το Μπρούκλιν όμως έχει μόνο ένα και σίγουρα είναι το πιο δύσκολο για να κλείσει κάποιος τραπέζι. Στα λιγοστά –μόλις 18- τραπέζια του, μπορεί να απολαύσει κάποιος ένα μενού δεκαπέντε πιάτων, ενώ οι κρατήσεις ανοίγουν κάθε Δευτέρα στις 10.30 το πρωί, για τραπέζια έξι εβδομάδες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία. http://www.brooklynfare.com/pages/chefs-table
Damon Baehrel, Νέα Υόρκη
Ο αυτοδίδακτος σεφ Damon Baehrel έχει το δικό του, επώνυμο εστιατόριο στο υπόγειο του σπιτιού του, όπου θεωρεί τους πελάτες περισσότερο ως επισκέπτες. Ο ίδιος είναι ο ορισμός του ανθρώπου-επιχείρηση και είναι αυτός που καλλιεργεί, παράγει, συλλέγει, φτιάχνει αλλαντικά και τυρί, είναι ειδικός στο κρασί κ.ο.κ. Το γεύμα που σερβίρει αποτελείται από δεκαπέντε πιάτα και μπορεί να διαρκέσει πάνω από πέντε ώρες, ενώ όσοι το έχουν δοκιμάσει, μιλούν για εξωπραγματική εμπειρία. Όσοι θέλουν να κάνουν κράτηση είναι σίγουρα άτυχοι, καθώς ο Baehrel σταμάτησε να δέχεται επικοινωνία για κρατήσεις από τον Απρίλιο του 2014. Aκόμα και χωρίς νέες κρατήσεις, πάντως, το μέρος είναι πλήρες μέχρι το… 2025. Οι πιο επίμονοι πελάτες και αυτοί που βρίσκονται τον περισσότερο καιρό στη λίστα αναμονής, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για λίγη γεύση από… τον παράδεισο του Baehrel.http://www.damonbaehrel.com/directions.php
Franklin Barbecue, Όστιν, Τέξας
Από τότε που το περιοδικό Bon Appetit ανακήρυξε το Franklin Barbecue ως το καλύτερο μπάρμπεκιου της πόλης, οι ουρές στην πόρτα του άρχισαν να δημιουργούνται. Παρ’όλο που ανοίγει στις 11 και είναι μόνο για μεσημεριανό, ο ένας εκ των ιδιοκτητών του παραδέχεται ότι ειδικά τα Σαββατοκύριακα οι πελάτες φτάνουν ακόμα και στις 6 το πρωί για να πιάσουν τραπέζι. Όποια πάντως ώρα κι αν πάει κάποιος εκεί, μάλλον θα περιμένει τουλάχιστον τέσσερις ώρες, με πολλούς να φέρνουν μαζί τους καρέκλες ή να παίζουν ποδόσφαιρο στο χώρο στάθμευσης. Η Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, πάντως, θεωρούνται πιο «αργές» μέρες, αλλά και πάλι, όσοι φτάσουν στο κατώφλι του, πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. https://franklinbarbecue.com/
Πηγή: clickatlife.gr
Συντάκτης: New Generation Radio
Εκπομπή λόγου και τέχνης με την Μαρία Παπαϊωάννου
close
Σάββατο & Κυριακή
17:00 - 19:00
Κάθε Σάββατο
19:00 - 20:00
Κάθε Κυριακή
13:00 - 14:00
Κάθε Κυριακή
14:00 - 15:00
Σάββατο & Κυριακή
17:00 - 19:00
COPYRIGHT 2020. NGRADIO
Σχολιάστε το άρθρο (0)